Al vent

Jordi Tudó

17 de desembre de 2019
0 comentaris

La Fundació Espigoladors

La Fundació Espigoladors,fa la seva presentació, ho fa el tècnic d’àrea Marc Farrés i Jansà. Ens explica com aprofiten productes i fruits deixats al camp, on Espigoladors hi torna a passar i recullen tot el deixar a la primera passada. No us podeu detall i si hi voleu col·laborar, passen l’adreça on dirigir-se.

https://valls.radiociutat.com/2019/12/16/batecs-al-vent-fundacio-espigoladors/

http://valls.radiociutat.com/uploads/2019/Batecs_Al_Vent/20191230BATECS_MENJAR.mp3

La Fundació Espigoladors és una empresa social que des del 2014 treballa per l’aprofitament alimentari d’una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. L’activitat que els dona nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l’activitat d’espigolar. Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques. La major part d’aquesta recollida, un 95%, es canalitza directament a entitats socials i punts de distribució d’aliments que fomenten una alimentació saludable per a persones en situació vulnerable. La part restant, un 5%, és transformada en conserves 100% naturals i artesanals (melmelades, cremes, compotes, patés…) que elaboren al seu obrador sota la marca “es im-perfect®”, la primera marca d’aliments de l’estat espanyol que comercialitza productes de qualitat elaborats a partir d’excedents alimentaris.

Alhora, l’obrador, situat al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, genera oportunitats laborals que permeten la contractació de persones en situació de vulnerabilitat, principalment d’aquest barri i municipi.

La sensibilització i el desenvolupament de projectes vinculats amb el malbaratament alimentari és un altre dels pilars fonamentals d’Espigoladors, que imparteix tallers educatius a escoles i instituts i tallers de sensibilització i de cuina d’aprofitament a entitats socials, desenvolupa projectes d’ApS i campanyes per a municipis, i organitza activitats de responsabilitat social corporativa (RSC). En aquesta línia, un dels projectes més rellevants de l’entitat és el Premi #elmenjarnoesllença, un concurs d’idees contra el malbaratament alimentari destinat a infants i joves d’entre 6 i 17 anys que aquest any celebra la 5a edició.

PER A MÉS INFORMACIÓ:
Vídeo de presentació: https://www.youtube.com/watch?v=Z7MRncIDIAk&t=2s
Lloc web: http://www.espigoladors.cat/
Facebook: https://www.facebook.com/espigoladors/
Twitter: @espigoladors
Instagram: @espigoladors | @esimperfect

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!