Al vent

Jordi Tudó

9 de maig de 2019
0 comentaris

La Fundació Vilaniu

La Fundació Vilaniu per a l’atenció a la Dependència va ser constituïda al maig del 2008 per mandat de l’ajuntament de Valls degut a les noves demandes resultants de la “Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència” que sorgien sobretot a la ciutat de Valls amb l’objectiu d’oferir resposta a les situacions de manca d’autonomia personal, especialment en la població d’edat avançada.

La Fundació Vilaniu inicia les seves activitats primerament assumint la gestió de la Residència Montserrat Cuadrada i seguidament del Centre de Dia de Vila-rodona. Amb el temps, la Fundació Vilaniu participa activament en la gestió i desenvolupament d’altres recursos assistencials repartits pel territori i descrits més endavant.

La missió de la Fundació Vilaniu és:

–          Gestionar de manera eficient els equipaments de serveis socials i d’atenció a la dependència al territori.

–          Impulsar, amb col·laboració de les institucions públiques, el desenvolupament d’una xarxa de serveis socials enfocada a les necessitats integrals de la població.

–          Garantir una oferta i uns serveis públics de qualitat, amb una provisió basada en els valors humans i la competència dels professionals.

Característiques de l’equip de la Fundació Vilaniu:

–           Proximitat total a l’usuari/a del servei.

–           Pertinença i coneixement exhaustiu dels municipis i la resta del territori de la comarca.

–          Coneixement profund dels hàbits socials i costums de la població.

–          Accés immediat de la persona atesa i la seva família a la Fundació Vilaniu.

–          Experiència i expertesa en el camp dels serveis socials, així com també al camp de la salut.

–          Formar part del grup “Pius Hospital de Valls”: garantint una transmissió efectiva de la informació amb la xarxa de salut, suport pràctic i funcional d’altres departaments.

–          L’usuari/a com a centre de la nostra intervenció: “Model assistencial d’atenció centrada en la persona”

–          Comunicació àgil, eficaç i continua entre les diferents línies i amb la mateixa Direcció de la Fundació Vilaniu.

–          Experiència i reconeixement de la direcció de la Fundació Vilaniu en el camp social i sanitari, sent clars referents professionals al territori.

–            La ubicació física dels diferents serveis gestionats per la Fundació Vilaniu es troben estratègicament presents al territori.

Cartera de serveis de la Fundació Vilaniu

Línea 1 – Residència Montserrat Cuadrada. Servei d’acollida residencial de caràcter temporal o permanent per persones grans ubicat a Valls, disposa de 52 places.

Línea 2. Centres de Dia per a persones grans. Srveis d’acollida diürna que ofereixen suport a les persones grans en la realització de les activitats de la vida diària complementant així l’atenció pròpia de l’entorn familiar. La Fundació Vilaniu porta la gestió de diversos centres de dia al territori: Centre de dia Vila-rodona (zona Alt Camp Est), Centre de dia Alt Camp (a Valls) i centre de dia Alcover (Zona Alt Camp Oest)

Línea 3. Servei d’Atenció i informació a la Dona – SIAD. Gestió cedida per part de l’ajuntament de Valls i del Consell Comarcal de l’Alt Camp a l’any 2013 on la figura d’un psicòleg assessora i orienta a dones en situació de risc d’exclusió social i que presenten certes dificultats al seu entorn laboral, familiar i relacional.

Línea 4. SAD “A Casa”. Conjunt organitzat i coordinat d’accions que es realitzen al domicili de la persona i/o família, orientades a proporcionar atencions personal, ajuda al domicili i suport social a aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament, d’integració social o manca d’autonomia.

A l’actualitat, oferim serveis a la Conca de Barbera, Valls i altres municipis de l’Alt Camp.

Línea 5. EAPS. L’EAPS Fundació Vilaniu desenvolupa el “Programa per a l’atenció a persones amb malalties avançades” a Tarragona des de l’any 2015, oferint assistència al Pius Hospital de Valls, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital Sociosanitari, així com tres equips de suport domiciliari. La Fundació Vilaniu desenvolupa el projecte a la província de Tarragona, donant cobertura a les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès.

Per saber-ne més, el seu funcionament, detalls sobre la Fundació Vilaniu, podeu escoltar l’entrevista feta a quatre dirigents de la Fundació Vilaniu.

  http://valls.radiociutat.com/2019/05/03/batecs-al-vent-la-fundacio-vilaniu/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!