JORIÁTIKI SALATA (AMANIDA GREGA) Grècia
Joriátiki Salata és l’amanida tradicional de Grècia i està elaborada amb ingredients característics d’aquest país com són el formatge feta i les olives Kalamata entre altres. És coneguda arreu del món. És ideal per a servir-la com a plat únic a la primavera i a l’estiu.
6 tomàquets
1 cogombre
1 ceba morada
1 pebrot verd
200 grs de formatge feta
fulletes d’orenga
oli d’oliva extra verge
sal
olives negres
Elaboració:
Talleu els tomàquets a rodanxes o a quarts i poseu-les en una plàtera o en un bol. Talleu també la ceba, el cogombre i el pebrot a rodanxetes i afegiu-lo també als tomàquets. Espolseu-ho bé amb les fulletes d’orenga. Saleu-ho i amani-ho amb oli d’oliva. Barregeu-hi les olives i deixeu-ho tot junt reposar una mitja hora, abans de servir-ho ben fresc. I ja teniu l’amanida llesta.
A vegades aquesta amanida es condimenta amb farigola enlloc d’orenga. També hi ha qui afegeix enciam o anxoves. Si no teniu olives Kalamata podeu emprar olives negres.