19 de setembre de 2018
0 comentaris

Què diu en Lluís Llach als de FAQS del present i del futur, de la política? (21-7-2018)

A dins de l’ entrevista que el dia 21 de juliol del 2018 va emetre TV·3 a n’ en Lluís Llach, diputat al Parlament de Catalunya a la darrera  legislatura (2015-2017), hi diu, entre més coses, coses així:

1.-  L’ Estat espanyol, s’ ha conformat com un estat parafeixista i serà molt dificil de canviar, el Sr. Pedro Sánchez ho té molt dificil de canviar aquest estat. Es un estat segrestat pel l’ ultradreta. Els espanyols encara han de recuperar la democràcia. L’ estructura d’ Estat és innamobible.

2.- S’ ha fet tant bé com s’ ha pogut en cada moment (des de l’ independentisme). No vàrem valorar bé la reacció de l’ Estat espanyol. No vam valorar bé les nostres forces. No van valorar bé l’ ajut d’ Europa.

3.-El nostre gran fracàs és no poder fer seure l’ estat espanyol en una taula de negociació.

4.-La Monarquia,després de l’ 1-O va utilitzar un lleguatge d’ estat de setge.

5.-Ens haviem conjurat  per que la violència no afectés a la gent del carrer.

6.-No vam sapiguer improvitzar davant la resposta imprevista de l’ Estat en situacions que éren impensables.

7.-Estem fent un tomb històric, fem tumbarelles i de vegades quedem de cap per’vall. La gent ho enten això.

8.- S’ han escapçat les classes dirtigents d’ aquest país, uns son a la presó i els altres a l’ exili.

9.- Tot allò va valer la pena….venim de lluny i anem molt lluny…estem molt millor…..ara ens en hauriem d’ adonar que hem avançat molt

10.-la gent obligarém als partits a posar-se d’ acord i que no passi que el tacticismes siguin les estratégies dels partits.

11.- M’ agrada la ideia d’ eixamplar la base, però compte com es fa.

12.- la Crida es una necessitat del centre-dreta, però és important que hi sigui. És una bona finalitat.

13.-La CUP ha de fer el seu rol, però cau en tacticismes absurds, com és com que no vota a n’en Turull? L’ estratègia no pot ser tacticisme.

14.- El President Puigdemont té ideies molt positives i interessants sobre el futur de Catalunya i entén la politica d’ una manera molt moderna. És un llop solitari.

15.- Vam tenir por que la policia i l’ exercit responsabilitzés a la gent del que nosaltres fiem al Parlament.

16.-I Ara?: Som aquí tossudament alçats i volem anar més lluny. Estic molt animat. I no estic decebut d’ aquests dos anys al Parlament. És molt bonic que hi hagi tanta gent volguent anar més lluny, això és un força molt gran que hi hagi qui vulgui una repíblica de valors democràtics.

17.- Molt personal: Anem morint, sobre tot, als 70 anys, però jo ho vull reconvertir en una font  de fruició, d’ aprenentatge i  riquesa.

Vet aquí l’ enllaç amb l’ entrevista:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/preguntes-frequents/lluis-llach-el-nostre-fracas-va-ser-no-poder-seure-lestat-en-una-taula-de-negociacio/video/5778322/#

Nota: No veiem que dibuixi cap panorama o programa politic de futur, excepte el mantenirse tossudament alçats, o sia una actitud davant de la situació, l’ actitud d’ ell de sempre.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.