16 d'agost de 2018
0 comentaris

QUE DIU EN CARLES BOIX A VILAWEB?: “…res d’ inventar-se repúbliques virtuals.”

En Carles Boix, dins d’ una entrevista, publicada el sis d’ agost d’ enguany, diu, entre moltes més coses, aquestes coses:

1.-El meu únic consell: res d’inventar-se repúbliques virtuals; volem un camí, encara que sigui incert, perquè Catalunya sigui materialment lliure. (En relació al Consell de la República)

2.-Crec que necessitem el 50% dels vots a les eleccions o una decantació definitiva dels comuns davant la repressió espanyola. Demano als nostres dirigents que meditin cada pas que fan i com els han de fer per portar-nos a guanyar. També demano que, abans d’encetar accions de resistència de gran volada, considerin de validar-les amb eleccions. El curt-terminisme, que és típic de la política, ens va fer mal. Un estat consolidat es pot permetre d’actuar d’un dia per l’altre. Nosaltres, no tant. Jo no vull tenir un altre president a l’exili perquè sí.( Sobre l’ oportunitat de fer efectiva la república).

3.-Pacificar les tensions internes del sobiranisme. Posar fi a la impunitat de l’extrema dreta. Disciplinar el govern del PSOE a les corts espanyoles. Preparar una tardor que girarà al voltant dels judicis i, en definitiva, de la llibertat de Catalunya. Acostar-se als sectors ciutadans reticents a la independència o, si més no, a acceptar aquelles accions i sacrificis per poder decidir democràticament sobre el nostre futur col·lectiu. (Sobre les prioritats del govern català a curt termini). ( Se’n descuida una de molt important: governar bé i sobre tot governar bé el dia a dia dels catalans).

En Carles Boix, professor a Princeton(USA) respon la majoria de preguntes d’ una forma ambigua, sense concretar o fent referencia a coses que han passat o a quines posicions divergents tenen els politics entre sí, practicament només ha estat conret en aquestes tres respostes. En entrevistes abans i després del l’ 1-O semblava més clar i explicit que no pas ara mateix.

L’ entrevista sencera:

https://www.vilaweb.cat/noticies/carles-boix-lunic-que-tenim-ara-per-ara-es-un-govern-de-resistencia/


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.