29 de maig de 2018
0 comentaris

Diu l´Oriol Junqueras: Hem d´evidenciar els límits de l´autonomia, governant al màxim les seves competències.

Qualsevol comentari sobre l’ Oriol Junqueras ha començar per lamentar la seva mala situació personal i  desitjant-li que pugui restaurar la seva vida amb normalitat i poguer viure amb la seva familia i amb els seus veins en pau.                                                                                                                                 Alguns brètols diuen que la culpa és seva, i nosaltres diem aquí que la seva única responsabilitat és no haver entés que el franquisme era viu dins d’ aquesta democràcia espanyola, que hi estava més o menys camuflat, dissimulat o endormiscat en alguns cassos. Tanmateix ningú podia haver previst la magnitud del desgavell que estàn ocassionant a la societat espanyola les polítiques franquistes que deixen la democràcia espanyola sota minims. Cal pensar que d’ haver-ho imaginat, ell i tots els seus col·legues, també enfarinats per aquests desgavell, haurien optat per una altra manera de fer.

Avui el diaris diuen que l’Oriol ha dit a la Vanguardia que: ”….cal governar al màxim les competències de l’ autonomia.” Totalment d’ acord i això ha de ser el camp base per qualsevol tipus de catalanisme,- independentista,sobiranista o més autonomista- per fer el cim, el cim que decideixi el poble de Catalunya, a l’ ensems.        També diuen que ha dit, entre més coses, que això serà evidenciar els límits de l’ autonomia, sí, això serà veritat si es governa bé i aquestes competències, importants dins el context de la l’ UE, s’exerceixen amb plena sobirania i amb un nivell tècnic i politic impecable i així es podrà evidenciar que aquest nivell, és el minim nivell que tots els catalanismes volen assumir i alhora hi facin pinya tots com un sol poble. 

No es tracta de transformar certes opcions polítiques franquistes, es tracta de que la gent que es franquista i no ho sap, deixi de ser franquista i que els que ho son i ho saben, reflexionin i el mateix ambient social els ajudi a sumar-se a la causa de ser un sol poble català, sense haver d’ anar contra cap poble del mon.

La Vanguardia en castellà:

http://www.lavanguardia.com/politica/20180527/443863861478/entrevista-oriol-junqueras-erc-estremera.html


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.