30 de març de 2018
0 comentaris

LA MIOPIA DE L´ELISENDA PALUZIE

L’ ELISENDA PALUZIE DIU A LA PORTADA DE L’ ARA DE DISSABTE 31 DE MARÇ-18, QUE LA SITUACIÓ ACTUAL ENS AFAVOREIX I PERJUDICA A L’ ESTAT HISPÀNIC, QUE HEM D’ ESTAR DISPOSATS A SEGUIR ANANT A LA PRESÓ I QUE L’ EFECTE DEL 155 ÉS MINIM, IGUAL COM EL DE L’ AUTONOMIA TUTELADA.

FRANCAMENT I SINCERAMENT, NO VEIG DE CAP MANERA QUE  OMPLIR LES PRESONS ESPANYOLES SIGUI UNA MANERA PRÀCTICA I EFICAÇ DE SALVAGUARDAR ELS DRETS I LES LLIBERTATS POLÍTIQUES, LINGUÍSTIQUES I CULTURALS DELS CATALANS. NO HO VEIG I EM SEMBLA UN PLANTEJAMENT DECIMONÒNIC DE LA LLUITA PELS DRETS I LES LLIBERTATS A L’ EUROPA CONTEMPORÀNIA.

 ELS MISSATGES QU’IMPLICA L’ ESMENTADA PORTADA DE L’ ARA SON DIVERSOS, A PART DELS TEXTULAMENT LLEGIBLES, UN ESPECIALEMENT TANGIBLE  ÉS, EL QUE PROVÉ DE DIVERSOS CAMPS INDEPENDENTISTES, PERÒ NO DE TOTS, SE’NS VE A DIR QUE O QUE L’ AUTONOMIA QUE TENIEM NO VALIA UNA MERDA LLIGADA AMB UN CORDILL O QUE D’ AUTONOMIA NO N´HI HAURÀ MAI MÉS. TOT PLEGAT PER INDUI’NS-E, CREC JO, A QUE PENSEM QUE DE LA MANERA QUE S’ ESTANT PORTANT LES COSES I LA MANERA COM S’ HAN PORTAT I ÉS PORTARAN, DESPRÉS DE L’ 1-O, ÉS LA MILLOR I UNICA MILLOR PER ACONSEGUIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS CATALANS, O DIT D’ ALTRA MANERA, PER ALGUNS, A LA INDEPENDÈNCIA.

L’ AUTONOMIA QUE TENIEM FINS ARA, ÉS MOLT IMPORTANT I GRAN, DE LES MES GRANS D’ EUROPA. ÉS INCONCEBIBLE MENYSPREAR-LA. VOLGUER-NE MÉS, FINS A ACONSEGUIR L’ AUTONOMIA DE PORTUGAL, EM SEMBLA LLOABLE I SUPER LLEGÍTIM, PERÒ DESPRECIAR LA QUE TENIM PER UN DISCURS POLÍTIC DECINOMONÒNIC, HO VEIG IRRESPONSABLE I PERJUDICIAL PER AL POBLE DE CATALUNYA I PER LA DEFENSA DELS SEUS DRETS I LLIBERTATS. I MÉS SI PENSEM QUE MOLTÍSSIMS ASPECTS DE L’ ESTATUT SENTENCIAT DEL 2006 ENCARA RESTEN PER DESENVOLUPAR. I TENINT EN COMPTE QUE TOT I AIXÒ S’ HAVIA ARRIBAT FINS AHONT S’ HAVIA ARRIBAT A DATA DE 30 DE SETEMBRE, PER EXEMPLE. EL NOMBRE DE DELEGACIONS, DITES AMBAIXADES, EL DESEMVOLUPAMENT DE L’ AGENDA TRIBUTÀRIA QUE S’ ESTÀ FENT, LES COMPETÈNCIES AMB EL MODEL EDUCATIU, URBANISME, PLANEJAMENT DEL TERRITÒRI, LA SANITAT, ELS MOSSOS D’ ESQUADRA I SOBRE TOT EL PRESTIGI INTERNACIONAL DE LES NOSTRE INSTITUCIONS, EL GOVERN DE LA GENERALITAT I EL PARLAMENT DE CATALUNYA, ENTRE MÉS INSTITUCIONS I ENTITATS DEL PAÍS ERA MOLT I MOLT GRAN I ENCARA HO POT CONTNUAR SENT, I SI AIXÒ HA SERVIT PER DUR-NOS FINS EL 30 DE SETEMBRE, NO VEIG PERQUE NO ENS POT SEGUIR DUENT ENDAVANT ENCARA, PER ASSOLIR NOUS DRETS I NOVES LLIBERTATS.

 

COL·LECTIU BABAUS I TÒTILES TEXT: MIQUÈL-M. MATAS. 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.