17 d'agost de 2018
0 comentaris

L’ ESTAT PRÒPI DE CATALUNYA POT SER EUROPA, LA U.E. D´ això se’n dedueix de l’ entrevista d’en Carles Puigdemont a Der Spiegel del 10 d’ agost 2018.

En Carles Puigdemont, 130è President de la Generalitat de Catalunya, ha fet unes declaracions a Der Spiegel dins d’ una extensa entrevista que el setmanari alemany publica aquest propasar 10 d’ agosto 2018.

En Puigdemont diu, entremig de moltes més coses, que molts catalans estariem d’ acord en que l’ ESTAT fos la Unió Europea i nosaltres tinguessim una alta dosi d’ autogovern. Que els ciutadans europeus fossin això, ciutadans, i no nacionals com ara. I que tinguèssim un pasaport europeu tots plegats.

Puigdemont rebat que ell plantegi una independencia nacionalista, doncs no pretén fer cap estat-nació, s’ enten que a la manera d’ Espanya o França o la mateixa Alemanya i d’ aquí que diu que parla de sobiranisme i és en aquest context sobiranista que planteja el tema de que l’Estat sigui Europa.

”Creiem en una identitat europea”, diu Puigdemont, que també diu que sempre ha volgut una Catalunya independent com a consequências d’ un procés democràtic i mai per la via de la violencia. Perxò insisteix que no li faria res que L’ Estat a Catalunya fos la Unió Europea amb una alta dosi d’ autogovern.

Es evident que les propostes de Puigdemont son molt modernes i renovades i el que cal és que arribin a la gran majoria dels independentistes, que moltes vegades, sentint com parlen, si que n’ hi ha força que encara estàn ancorats al segle XIX o al més enrera, fins i tot. I és que es tracta de no tornar a fer els errors de sempre, de no tornar a repetir els errors de”tota la vida” i crear una cosa nova i ajustada a la vida contemporània i que pugui ser factible a l’ Europa i a l’ Europa del futur que molts volem i que no volem que sigui malmesa per les forces antieuropees i ultradretanes totalement retrògrades.

Al principi de l’ entrevista en Puigdemont també fa referencia a un fet que el catedràtic andalús J.Pérez-Royo ha repetit moltissim, i és al fet de que la Sentencia que el Tribunal Constitucional va emetre el 2010 sobre l’ Estatut de Catalunya del 2006 fou una sentencia inconstitucional de totes-totes.

Traducció del Temps:

https://www.eltemps.cat/article/4839/carles-puigdemont-no-magrada-estar-a-lexili  

 

Text: Miquèl M. Matas

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.