24 d'octubre de 2017
9 comentaris

NO ENS CALEN MÉS MÀRTIRS, ENS CAL EFICIÈNCIA: DEMANARÀN 30 ANYS DE PRESÓ AL PRESIDENT I AL SEU GOVERN, A LA MESA DE PARLAMENT I A MOLTS ALTRES.

A part de perdre el control de les institucions seculars catalanes amb el 155, el govern de l’ estat empresonarà Puigdemont i el seu govern i els hi demanarà 30 anys de presó. Amb això desballestarà per la força bruta a Catalunya i les seves institucions de persones brillants i capaces de tirar endavant el país, igual que  deprés de la guerra dels segadors, igual que després del 1714, del 1939 i despres de tants altres còps fallits a la història de Catalunya. Ja no ens valen més i més màrtirs, en val l’ eficiència i prou.

Per altra banda, ningú dels que demanen al President i al Parlament  que faci la DI està, ni moral ni eticament, autoritzat per que aquestes persones visquin la resta de la seva vida empresonats per aquesta causa, seràn més utils al país fent altres coses. Per altra banda la desmoralització de la pròpia societat seria un tràngol que duraria anys i panys. Un tràngol que a més a més aniria acompanyat de la misèria de la pèrdua del control de les institucions.

No deixem que ens tornin a portar a la misèria política,cultural i linguística. El president ha de negociar malgrat sigui, formalment, amb el marc constitucional espanyol, altres vegades ens en hem sortit, minimament bé. I així reempendre la lluita per tirar endavant el país.  


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. US TRANSCRIC UN COMENTARI A VILAWEB QUE LLIGA AMB AQUEST APUNT I AMB ALGUN ALTRE DELS BLOCS D’ AVUI:
    Salvador…………………………………………………………………….l21.10.2017 | 00:50
    Jo pensava que el president Puigdemont tenia un trumfo quan el dia 10 d’octubre va contradir el mandat del referèndum tal com estava previst en la llei que el parlament va votar. Pensava que algun mandatari europeu faria doblegar el govern espanyol per asseure’s i negociar amb el govern català a canvi de no declarar la independència de forma explícita. Ara ja sabem que això no ha estat així, ara sabem que la Unió Europea fa costat al govern espanyol, ara sabem que la UE i els estat europeus donen carta blanca a Rajoy perquè apliqui el 155, ara sabem que Europa es gira d’esquena davant de la violència de l’estat espanyol. Què més sabem?: sabem que l’estat espanyol aplicarà sense embuts altre cop la violència en totes les versions que li calgui, sabem que el món dels comuns no seran mai al nostre costat, sabem que finalment el parlament català declararà la independència de Catalunya … però, no sabem si serem capaços de controlar el territori, la justícia i la hisenda. De què serveix declarar-nos independents avui i demà estar empresonats?. Desenganyem-nos, això no serà fàcil ni barat.
    Trobo a faltar molt, moltíssim una declaració del president Puigdemont que il·lumini aquesta foscor insuportable que estem patint des del dia 10.

  2. Lamentable escrit, com lamentable és el títol del bloc. No cal dir que qualsevol persona que hagi donat la cara l’1 d’octubre està legitimada a exigir que el govern apliqui el resultat del referèndum que ell (ningú més) van convocar. És més, diria que qualsevol ciutadà català està plenament legitimat a exigir el compliment de les lleis aprovades per ells mateixos al Parlament. En això consisteix ser president i ser al govern, en ser coherents amb allò que es fa i s’aprova. Que l’estat voldria aplicar el 155 fa mesos que ho diuen i se sap. Així doncs, si el govern hagués convocat el poble de Catalunya només per por a perdre electorat, si hagués permès que la gent s’enfrontés a la brutalitat de l’estat sense pensar en jugar-se-la, seria motiu més que suficient per exigir-los responsabilitats penals ja no des de l’estat, sinó directament des de Catalunya.
    La misèria econòmica, lingüística, cultural i política fa temps que ja la tenim instal·lada. Només una persona connivent amb l’estat podria obviar tot el que ens han anat prenent els darrers anys. Seria més honest per la teva part dir que ja t’està bé aquesta autonomia ferida de mort i que el que realment et fa por és que l’independentisme se’n surti.

    1. Amb mi ni t’ hi fiquis i dona’m arguments , que de mí no en saps res, ni falta que fa.
      Doncs a que venen les lamentacions avui si aquesta autonomia és una merda, doncs venen de que no és una merda !. I lluitar per la sobirania o la independencia no vol dir que calgui tirar pel pedregar l’ autonomia, sigui la que sigui, que s’ ha de defensar……….i sembla que la gent ho està fent aquesta tarda a Barcelona, o no?

    2. Totalment d´acord quen dius que “qualsevol ciutadà català està plenament legitimat a exigir el compliment de les lleis aprovades per ells mateixos al Parlament”. Per això, com a ciutadà català, exigeixo el compliment de les lleis aprovades al Parlament, és a dir, el compliment de la legislació espanyola, el compliment del Estatut i el compliment dels reglaments del Parlament. Si s´ha de fer quelcom, s´ha de fer bé, amb la llei a la mà i amb majories suficients. Si no es tenen donçs s´ha d´acceptar que no es tenen, no pot ser que incomplint les nostres pròpies normes. El que no es pot fer es fer-te trampes a tu mateix Si el Govern no es situa dins de la legalitat voluntàriament haurà de fer-lo obligat, però en cap cas serà ell, un President no votat i posat a dedo per Artur Mas, la persona que engegarà a la merda tot el nostre benestar i tota la nostra autonomia. Prou!

    3. Es que, a més a més, no hi tenen cap dret de fotre enlaire tota la lluita de generacions durant el darrers 80 anys. Cal que preservin les institucions, i fet això, en nom de la llibetat, que fotin el que vulguin amb la seva vida.

  3. No n hi ha altre,
    100000 catalans cap al parlament europeo per tal de mostrar al mon com s ens ha tractat.
    Si ho fem pel (renegat?) barça no ho podem fer pel pais????

    1. Es una bona cosa, però el darrer cop, n´hi voliem ficar 10.000 i en vam ser 3.500…..
      El Barça no és renegat, si comencem així, aquest és botibler,l’ altre traidor i embolica que fa fort, acabarem més malament encara.

  4. Llegeixo els vostres comentaris i sembla q vivim en mons diferents. Tot això q esta passant ja se sabia des d’el dia q vam començar el camí cap a la independència. O es q no escoltaveu, no us heu parat ni un segon a pensar??? Tots els estats q han fet la independència han tingut l’estat del q formaven part encontre, la comunitat internacional i part del seu poble.
    Els nostres polítics sabien on es posaven quan van començar. L’estat español si una cosa té és q no s’amaga de res.
    Si com dieu els nostres polítics sabien els tramits q s’habien de fer i els entrebancs q hi haurien i tot i això ens han portat fins aqui. Llavors tenien rao els del pp, cs i psc??? Els nostres polítics son irresponsables i estupids???
    El consell de la transició nacional va fer uns informes on es parlava de totes les opcions possibles, tot això esta publicat.
    Ara el q toca es complir amb el q es van comprometre, declarar la independencia i aplicar-la. Pendre el control policial, politic i judicial del pais.
    Q passarà? Doncs no ho se, però aquest era el plà des de l’inici. Si no ho fan, ells seràn els responsables d’acabar amb Catalunya.

    1. Catalunya, no s’acaba perque divendres no tinguem la independencia, es pot acabar si aquest procés acaba tant malament com a mi em sembla que va, de mal portat, es clar, amb aquesta tactica i aquesta estratègia, no hem guanyat mai de la vida. Potser ara guanyarem?
      Això de la violencia policial i juridica extrema no hi comptaven. l`Artur Mas ho va dir als Matins de tv·3 i posteriorment amb una entrevista amb en Bassas.
      Anem camí de perdre-ho tot bous i esquelles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.