BRETANYA: ”AQUÍ NO ÉS PAS FRANÇA”

EL DIMECRES DE MATÍ ELS PLAFONS ELECTORALS DE 28 POBLES DEL CENTRE DE BRETANYA S’ HAN LLEVAT AMB ELS CARTELLS ENGANXATS PEL COL·LECTIU ”DISPATC’H” AMB ESLOGANS COM ELS QUE PODEU VEURE A LA FOTOGRAFIA DE LOKMELAR QUE DIUEN: ”AQUÍ NO ÉS PAS FRANÇA” I ”VISCA L’ INDEPENDÈNCIA”.

DISPAC’H ESTÀ FENT  UNA SEVERA CRÍTICA AL DEGENERAT PROCÉS ELECTORAL A LA PRESIDÈNCIA DE LA REPÚBLICA FRANCESA A LA QUE ESTAN SOTMESOS ELS BRETONS.

I, és que l’ Estat-Nació, almenys com s’hi ha volgut entaforà a les petites, en dimensió, nacions d’ Europa cada còp està més questionat a tot i arrreu ahont s’ ha implantat a partir del segles XVI I XVII i fins i tot XV.

I cada còp és veu més clar que és incompatible amb una Unió Europea ahont tots els ciutadans han de ser iguals i han de tenir els mateixos drets. Perque en matèria de drets culturals i linguístics hi ha estats com el francés que no donen la talla mínima i s’ haurien de reformar els tractats,  a base de pactar uns mínims dins dels mateixos Tractats de Lisboa i de Funcionament de la Unió, ahont s’ incloguessin clausules de respecte a la diversitat cultural i linguística real i que no quedés en mans de l’ Estat-”nacional”, donç l’ Estat-nacional és jutge i part de la questió, i fa segles que malda per imposar la seva llengua i la seva cultura  i tot el seu dret civil a les altres petites nacions que té subjugades per la força de les armes des d’el segle XV algunes, com les Illes Canàries dins d’ Espanya, o d’ altres des d’ el XVII com la Saboia o Flandes i Alsàcia a França o del XVIII com el cas del Principat de Catalunya dins la Monarquia Absolutista Espanyola, annexionada després d’ una acció militar continuada.

 

INFORMACIÓ DE FRANCE BLEU:

https://www.francebleu.fr/infos/faits-divers-justice/les-panneaux-electoraux-de-28-communes-du-centre-bretagne-vandalises-1491989984

INFORMACIÓ AL  JORNALET OCCITÀ:

https://www.jornalet.com/nova/8317/bretanha-vint-e-uech-vilas-an-vist-los-panels-electorals-cridant-lindependencia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *