21 de novembre de 2009
0 comentaris

EL TRACTAT DE LA UNIÓ EUROPEA a 2010.

L’ article 4.2 del vigent Tractat de la Unió Europea,Tractac de Lisboa, diu que l’UE no intervindrà en les competencies que els estats tenen  per defensar la seva integritat  territorial i diu aixi:

“Article 4
2. La Unión respetará la igualdad de los Estados miembros ante los Tratados, así como su identidad nacional, inherente a las estructuras fundamentales políticas y constitucionales de éstos, también en lo referente a la autonomía local y regional. Respetará las funciones esenciales del Estado, especialmente las que tienen por objeto garantizar su integridad territorial, mantener el orden público y salvaguardar la seguridad nacional. En particular, la seguridad nacional seguirá siendo exclusiva de cada Estado miembro.””

Així doncs tots aquells que creuen de bona fe que això de l’Unió Europea va a favor de crear tants estats nous com calgui,van errats,crec.El compromís que prenen els estats es de preservar l’ integritat territorial de tots i cadascun i d’ ajudar-se a fer-ho.
En el ben entés doncs que la independització d’ una part afecta l’ integritat territorial de l’Estat,l’ Unió Europea,en virtut del Tractat de Lisboa ha de defensar l’ integritat territorial de l’ Estat  afectat,si l’hi ho exigeix.
Per tant som allà mateix,ha de passar per un acord amb Espanya i després ja sí que es pot negociar lliurament amb l’ Unió,que amb això si que hi hem guanyat. 

Per tant ací ens assembla que la manera d’ afrontar això hauria de ser un pacte amb Espanya que ens permetés una formula semblant a Estat Associat, Estat Federat,Comunitat Autònoma Federal o fórmula similar.

Per altra banda el que també demostra el recorregut de l’ Unió Eurpea i especilament aquest tractat de Lisboa esque no calen referendums per fer i signar tractats internacionals que afecten a la sobirania dels Estats.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.