SEXOLÒGIC

SEXOLOGIA I SALUT SEXUAL

27 de desembre de 2008
0 comentaris

Un estímul sensitiu pot desfermar una lubrificació vaginal

Un estímul sensitiu,especialment tàctil,pot desfermar una lubrificació vaginal,si la persona n’ és receptiva, a través d’ una reacció reflexe que posi en joc les estructures vasculars i nervioses del clítoris,els bulbs vestibulars  o el gland esponjós que s ‘ingurgiten pel relaxament de les fibres llises musculars,sota control de l’ òxid nítric i del VIP(pèptid intestinal vasoactiu),aixímateix  hi estàn implicades en aquesta reacció fisiològica les arrels del clítoris i altres estructures vasculars profundes,així com les fibres nervioses que contenen incomptables terminacions nerioses associades.
Aquesta reacció vasocongestiva induïrà una lubrificació i una escalfor vaginal i les sensacions eròtiques,és a dir,un estat d’excitació sexual.
 També per estímul directe o per una resposta reflexe sortirà l’ erecció dels mugrons,l’ augment de la salivera,la vasodilatació cutania,suors i secrecions de les glandules sebàcies.
 
Però parlem de la vagina,la vagina fora d’ aquesta situació és un espai virtual on les parets es toquen l’ una amb l’ altra cobertes d’ un liquid trassudat,així és humida però no lubrificada,l’ estat d’ excitació comportarà, per via de la vasodilatació una vasocongestió genital que durà a la lubrificació per trassudació,a l’ erecció del clítoris i a una més sensibilitat de l’ area genital en general.
La turgència del clítoris du a una dilatació dels cossos cavernosos i a una retració de la caperutxa del clítoris,a nivell de la vulva els petits llavis s’ inflen i agafen un color mes intens i els llavis grossos se separen.
A l’ ensems  trobarem reaccions a nivell dels pits, amb la referida erecció dels mugrons,la  turgència de l’ areola i fins i tot a vegades la congestió de tot el pit en sí mateix.El ritma cardíac s’ enfilarà a 100 ó 120 per minut,i així mateix la tensió arterial i també pujaria la frequènica respiratòria.

Sembla ser que la lubrificació vaginal és estimulada pel VIPa través de l’ AMP cíclic i els estrògens també semblen implicats en la producció del VIP,això explicaria els deficits de lubrificació a la menopausa quan baixen força els estrògens.La noradrenalina sembla ser que actuaria d’ inhibidor del procés i l’ oxid nítric intervindria estimulant la congestió del clítoris i els cossos esponjosos vestibulars. 
Un cop establert aquest estat d’ excitació vindrà un disminució del diametre vaginal al terç  d’ entrada de la vagina per vasocongestió constituïnt el que s’ anomena com a plataforma orgàsmica i alhora els altres dos  terços s’ eixamplaràn i s’ allargaràn,ací aumentarà el diàmetre vaginal, aquest procés ens durà a un estadi  previ a l’ orgasme.

Si una dona, rep un o  diversos estimuls tàctils,visuals o olfactius i n’ és receptiva i es permet seguir  essent-ho, el seu cos pot experimentar totes aquestes reaccions o més,lubrificació vaginal,erecció dels mugrons,congestió dels pits,puja del nombre de batecs cardiacs i de mobiments respiratòris,etcétera,configurant un estat d’ excitació sexual.

Cal aclarir,malgrat que sigui obvi, que a la vida práctica en general aquests dos tipus d’estímuls ,els estímuls mentals i el estímuls sensitius, se sobreposen l’ un amb l’ altre durant l’ activitat sexual  interaccionat-se  sinergicament,és a dir, és potencien i si bé cadascun per separat pot conduïr a un estat d’ excitació,  és força improbable,però no impossible, que un de sol acondueixi a una situació orgàsmica , fora de situacions extremes i en relacions sexuals normals.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.