SEXOLÒGIC

SEXOLOGIA I SALUT SEXUAL

13 de març de 2010
0 comentaris

T’ ESCORRES MASSA DE PRESSA.(i VII).PROTOCOL ECLÈCTIC DE TRACTAMENT

Cercar un protocol de salut sexual  harmonitzat i  basat amb l’ evidència mèdico-psicològica és un dels objectius per assolir dins de la Sexologia Clinica, per tal que aquesta disciplina vagi adquirint el relleu que ha de tenir dins del món de les Ciències de la Salut d’ ença del segle XXI.

La nostra proposta  que coincideix amb l’ exposada a l’ Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears en el marc de la sessió acadèmica del 25 de novembre de 2009 de la Societat Catalana de Sexologia pot descriure’s així mateix: 

Davant d’ un cas a la consulta  d’ ejaculació precoç primària,amb elements clinics habituals i especilament amb un home jove, podem procedir d’ aquesta manera:

Primer. Sexoteràpia convencional, la de Masters i Jhonson amb adaptacions com la de Seemans,per exemple, o amb d’altres variants segons la capacitat del terapeuta sexual i segons s’ hi adaptin els clients-pacients.Si la cosa va bé,endavant i fins al final i alta.

Segon. Si no va bé podem afegir-hi un medicament,sense deixar la sexoteràpia, un inhibidor de la recaptació de serotonina,preferentment la dapoxetina,Priligy de Janssen,tal com s’ ha explicat en altres apunts d’ aquests bloc.Sense deixar,de cap manera,la sexoteràpia convencional adaptada.Si va bé endavant fins al final i anar deixant  de prendre la dapoxetina si és posible.

Tercer.Si no va bé,havent-ho provat una bona temporada, tres setmanes-un més tanmateix,ens podem plantejar la cirurgia:la neurotomia parcial de les  rames laterals del nervi dorsal del penis.Un volta cicatritzada la cirurgia cal passar al quart pas.

Quart.De totes passades després de la cirurgia cal reintroduïr a la parella novament  al punt primer i proseguir la sexoteràpia convencional i si s’ escau hom pot reintroduïr-hi fins i tot  la medicació si aixi ho aconsella la situació clinica del client-pacient.

Qualsevol pacient que s’ atansi amb una consulta de sexologia es pot trobar amb propostes que no s’ ajustin exactament a aquest protocol,això no voldrà dir pas que la proposta que li facin sigui inadequada o ineficaç,pot seguirla tranquil·lament si veu que el professional que l’ aten té la preparació tècnica adeqüada i el nivell acadèmic suficient.Avui no hi ha pas un sol camí.

Ara bé si a la consulta que has anat tenen un focus transdisciplinar  com el que t’ hem descrit  més amunt tens moltes probabilitats de que la teva  disfunció sigui tractada d’ una manera integral i amb tots els avenços a l’ abast.

i


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.