SEXOLÒGIC

SEXOLOGIA I SALUT SEXUAL

5 d'abril de 2009
0 comentaris

Parella en crisi sexual i relacional.

Parella,crisi sexual i relacional:
Aportació d’ una teràpia sexocorporal

No sabem ,ben bé, l’ eficàcia real de les teràpies de parella,a vegades i en determinades ocasions ,i a criteri de l’ autor d’ aquestes paraules,sembla que donen pocs resultats pràctics, o bé per la manca d’ habilitats dels terapeutes o bé perque els danys son molt estructurals o bé per que quan venen els parells a la consulta ja “estàn molt passats de voltes” i l’ unic que se’ls hi pot recomanar és “Acabar bé” tal com diu l’ excel·lent escrit de la psicologa catalana Na Helena Feliu.

Es veritat però que van sorgin o be resorgin teràpies noves i recuperades que fan aportacions molt interessant davant de la rutina i la discutible eficàcia de les teràpies convencionals, un d’ aquests resorgiments és el de la RET,Teràpia Racional Emotiva, de l’ Albert Ellis,que a Barcelona ha treballat i  desemvolupat especialment la Doctora Montserrat Calvo i Artés. Un altre aproximació és el que fa la Dra.Claude Roux-Deslandes de l’Universitat de Tolosa de Llenguadoc que,als anys 80, viatga al Québec i treballa al Departament de Sexologia de l’ Universitat del Quebec a Montreal amb el Professor Jean-Yves Desjardins recuperant el que ells en diuen “l’approche sexocorporel”que agafa totes les esferes de la sexualitat humana però que per referència a la parella podem provar de sintetitzar-ho de la següent manera:

Si nosaltres actuem a nivell del cos,nosaltres hi modifiquem el Registre Sensorial,això és degut gràcies a un treball que fem sobre les habilitats corporals.Aquestes modificacions indueixen canvis a nivell de les percepcions i de la consciencia.Nosaltres podem provocar,doncs,una acció sobre les emocions i la mateixa dimàmica sexual,és a dir,confiança en nosaltres mateixos, sentiment de pertinença o de desig sexual,per exemple.

Per altra banda tots els Registres emocionals,de percepció i cognitius tenen el seu reflexe corporal.

Aprenent a prendre consciencia d’ aquesta interacció,podem gestionar les nostres emocions mitjançant  certes habilitats corporals per reforçar les nostres percepcions.

 

 

EL ROL DEL COS ÉS  TANMATEIX PRIMORDIAL A LA DUALITAT QUE ÉS LA PARELLA:

El cos és lloc de comunicació,és lloc d’ expressió de la nostra masculinitat, de la nostra feminitat.El cos és el lloc del nostre plaer sexual,el cos és la corretja de transmissió de la nostre erotització.

Des d’ el moment que jo sigui capaç de modificar la relació amb el meu cos les interaccións amb el “sistema-parella” es modifiquen.

 

PROGRAMA PER PLANTEJAR-SE LA TERÀPIA

Després d’ un breu repás teòric,explorarem tres situacions que trobem sovint a la clinica, aplicant-hi habilitats corporals que ens poden ajudar en sexoteràpia.Cada situació en pot tenir una mica de cada i un molt d’ una d’ aquestes situacions,entenent,com ja és norma en sexologia que les situacions pures no existeixen.

 

1er.-“De l’impuls a la gestió emocional”

Objectiu:Com desemvolupar i enriquir una comunicació sentimental i emocional embrollada des  d’ el començament per les frustracions.

Treball:Explorarem un ó dos mitjans per aprendre a passar d’ un estat de frustració important,que indueix sovint a un estat d’ hostilitat,a la no-comunicació o a l’ anti-seducció, a un estat  on la persona pot comunicar-se,dir que li cal,sap esdevenir amable i  desitjable.

 

2on.-“De la no-gestió de les tensions genitals al plaer sexual”.

Objectiu:Passar de la simple descàrrega genital que desfoga a una excitació plaent que reforça el lligam home-dona i l’ erotisme de la parella.

Treball :Explorarem com jugar sobre l’excitació sexual,per fer que s’ esdevingui qualitativa i quantitativament més important per poder viure diferents formes de satisfacció sexual,plaents.                                

 

3er.-“De l’ anafabetisme eròtic a un ‘savoir-faire’ i a un ‘savoir-être’ en l’ acte eròtic

Objectiu :Apprendre a partir de les lleis del cos a desemvolupar més capacitats erótiques en el joc sensorial per enriquir la comunicació eròtica

Treball: Exploració dels mitjants a posar en joc per arribar al savoir-faire i el savoir-etre en el joc de la trobada sexual.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.