SEXOLÒGIC

SEXOLOGIA I SALUT SEXUAL

24 de febrer de 2011
2 comentaris

LA DISCORDANÇA CONGÉNITA D’IDENTITAT DE GENERE O DE SEXE.

Això del que vulgarment i durant anys i panys n’ hem dit ”transexualitat” pot tenir un nom d’ acord amb la realitat basada en l’ evidència mèdica, cada cop més aprop de descriure-la d’ una manera científica: Seria donç una alteració hormonal durant l’ embarraç el que faria que una criatura ”se sentis” un home tinguent un cos de dona i viceversa
Hi hauria doncs una discordança entre el genere i ,fins i tot, el sexe fisic d’ una persona i el que la seva ment percep.

Com si fós un intersexe cerebral o mental,per dir-ho d’ un altra manera.

Així  donç de ‘trans’ no n’hi hauria gens ni mica,perque amb aquest concepte no hi hauria canvi  de cap manera, des d’ el principi, és a dir, des d’ el naixement  la persona ja fora així, amb la discordança congénita.

Sota aquest concepte de Discordança congénitat d’ identitat de sexe o de génere el canvi  de sexe o la cirurgia sobre els genitals originals només en seria un tractament,així mateix això ho serien la teràpia hormonal i endocrina i l’ atenció psicològica.

Actualment al nostre país només hi ha una Unitat d’ Identitat de Génere al Departament de Psiquiatria de l’ Hospital Clínic de Barcelona,que sapiguem alhora d ‘escriure aquest apunt no n’ hi ha cap ni a València,ni a Mallorca.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

 1. Salutacions, Miquel. Jo ho explicaria d’una forma subtilment diferent i que no inclogui paraules que duguin a pensar en patologia de cap mena. D’alguna manera ja ho fas quan dius que és una qüestió pròpia del desenvolupament.

  L’estat del coneixement actual afirma que el sexe fonamental és el femení perquè és l’esquema bàsic del que parteix qualsevol persona durant el desenvolupament intrauterí. La gònada indiferenciada, l’obertura vaginal, la persistència dels mugrons i la presència dels rudiments dels dos genitals interns en cada humà en desenvolupament intrauterí i la degeneració passiva de la part masculina en qui serà una dona ens ha de convèncer. 

  Així doncs a la persona que serà dona li cal continuar el desenvolupament bàsic preprogramat, però no li cal cap mena de transformació profunda. La persona que té obert el camí per esdevenir un home, amb el cromossoma Y i l’acció de la testosterona, ha d’iniciar un camí de tranformació molt activa, que es concreta especialment en tres aspectes diferents, que són:

  1. La diferenciació del cos en el sentit masculí, amb la regressió dels rudiments femenins.
  2. La modificació de l’interés sexual humà bàsic que és el que es dirigeix cap al sexe masculí.
  3. La modificació dels circuits cerebrals que fan sentir-se com a pertanyent al sexe bàsic, el femení. 

  Cadascun d’aquests tres camins pot completar-se fins al final, pot romandre en un estadi intermig o, fins i tot, pot no iniciar-se. En aquelles persones que seran dones, també es pot iniciar aquesta transformació activa cap al camí de la masculinització, probablement per la presència de factors externs o interns masculinitzants.

   Si només qualifiquem com a sanes a aquelles persones que encaixen perfectament en el concepte de dona o en el d’home, amb la seva identitat respectiva dons i home i amb el seu interés dirigit cap a l’altra gènere estem alhora tractant com a malaltes a totes aquelles persones que són com són a causa del seu desenvolupament en l’etapa intrauterina.
  En un món preparat per tractar amb dones o amb homes s’obren moltes vies d’exclusió de totes aquelles persones que no encaixin perfectament en el model que s’ha donat com a ideal. Probablement més d’un deu per cent de la població no troba aquest encaix que se li exigeig. El resultat és un 10% de la població humana que en pateix les conseqüències, perquè ha d’amagar o dissmular la seva manera de ser o patir les conseqüències de mostrar-la.
   
  Tot ésser humà és una persona, amb tota la seva dignitat i drets. Per això mereix el mateix grau de respecte.
   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.