SEXOLÒGIC

SEXOLOGIA I SALUT SEXUAL

24 d'octubre de 2010
0 comentaris

Historia de la Sexologia.Psychopathia Sexualis.(I)

Nosaltres assenyalem,amb gran part de la comunitat sexològica, la publicació l’ any 1886 de ”Psychopathia sexualis” de Richard F. Von Krafft-Ebing (1), com el començament de la sexologia de caràcter cièntific a Europa.

Si bé és cert que altres autors assenyalen Ivan Bloch com la persona que defineix el 1909 el concepte de ”Sexologia” Magnus Hirschfeld com a president el 1921 del primer congrés que porta el nom de la Sexologia moderna tal com l’ entenem avui.

El fet de considerar 1886 i la publicació de ‘Psichopathia Sexualis’ com la data de naixement de la Sexologia moderna és perque considerem que Krafft-Ebing fa una cosa, qualitativament molt important,que és  fer passar al camp de l’ anàlisi psicopatològica els comportaments sexuals humans que fins aleshores només eren vistos des d’ els camps Judicial i Religiós.
La lectura que fa de fets sexuals com el fetitxisme,l’ erotomania,el sadisme, o de la resta de parafilies és des d’ el punt de vista de la psicopatologia.Al llibre hi descriu 238 cassos a la segona edició,67 a la primera.

Si bé és cert que  trobariem d’ altres textes abans dels de Krafft-Ebing,cal reamarcar que el de l’ autor germànic té un rigor i una metodologia professionals que no tots els seus predecessors tenen,fins i tot si tenim en compte les detallades descripcions del ‘Mirall del fotre” un Anònim Català del segle XIV, però de Speculum del foder,que és una obra de divulgació mèdica,amb l’ intenció de què serveixi també per a metges  i altres professionals i estudiosos de l’ épocs, ja en parlarem amb un altre capítol.


http://www.kino.com/psychopathia/history.html
  (1)

http://www.kino.com/psychopathia/

http://www.imdb.com/video/imdblink/vi641205529/

http://www.alltrailers.net/psychopathia-sexualis.html

Amb paper: Tenim coneixement d’ una edició amb 69 casos,en castellà, prologada per en Garcia Berlanga,en cinefador valencià,l’ any 2000 a l’ editorial La Mascara de València.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.