6 de novembre de 2010
General
0 comentaris

Insubmissió lingüística: “Pel català als ajuntaments, plantem cara”

Fa uns dies vèiem consternats com es confirmaven els nostres pitjors presagis, allò que intuíem que podria passar després de la sentència del TC: el PP començava amb energia l’ofensiva contra la denominació d’us “preferent” del català, de moment promovent la suspensió cautelar d’una colla d’articles dels Reglaments d’usos lingüístics als Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida. Han anat tan enllà que es diu que alguns populars que viuen a Catalunya es pregunten si no n’han fet un gra massa.

Esquerra Girona ha reaccionat ràpidament i hem elaborat un manifest que, en homenatge al mestre Solà s’anomena “Pel català als ajuntaments, plantem cara”, que pretén que tots els nostres alcaldes i regidors es comprometin públicament a mantenir l’ús de la llengua catalana a l’Administració local, passi el que passi.  El manifest també alerta del perill que això continuï i que ens trobem amb un retrocés del català en tots els àmbits, des de l’escola fins als mitjans de comunicació públics.

Aquí teniu el manifest, al qual ja s’hi han adherit més de 350 alcaldes i regidors. Hem de fer taca d’oli, els plens dels ajuntaments catalans han d’anar-ho aprovant aquesta moció. Perquè ara, això va de debò i hem de ser valents de veritat.

PEL CATALÀ ALS AJUNTAMENTS, PLANTEM CARA

EN DEFENSA DE L’ÚS NORMAL DE LA LLENGUA CATALANA
A L’ADMINISTRACIÓ LOCAL

Davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al·legant una pretesa discriminació del castellà.

Davant la constatació que aquest procés tot just s’ha iniciat i que ens trobarem ben aviat amb més sentències contràries a l’ús normal de la llengua pròpia de Catalunya en l’educació, en els mitjans de comunicació públics i en la resta d’àmbits de l’Administració.

Convençuts que el que hem d’acatar és la voluntat del nostre poble, i no pas unes sentències induïdes per aquells que únicament pretenen fomentar la divisió entre parlants, atiar el conflicte lingüístic i alterar la convivència.

MANIFESTEM:

Que rebutgem rotundament la mesura de la suspensió cautelar dels Reglamentsd’usos lingüístics, que no té cap base legal atesa la legalitat i legitimitat d’aquestes normatives, i declarem que no pensem acatar la sentència que ha motivat aquesta decisió per part del Tribunal.

Que ens comprometem davant de la ciutadania a continuar fomentant i utilitzant la llengua pròpia de Catalunya com a llengua vehicular dins les nostres institucions, en les comunicacions orals i escrites, per garantir els drets lingüístics de les persones i per continuar avançant en el procés de normalització lingüística a l’Administració local.

Que instem la resta de formacions polítiques catalanes a aprovar un Pacte Nacional per la Llengua com a mesura imprescindible per aturar aquest atac sistemàtic i planificat dels enemics del nostre poble amb l’objectiu de destruir els avenços en política lingüística i de relegar el català a una posició purament testimonial.

Que ens ratifiquem en la defensa de la cohesió social, i per tant, de l’ús majoritari del català com a llengua comuna a l’Administració, com a garantia de convivència i civisme. Que exigim a la resta de formacions polítiques catalanistes que adquireixin el compromís públic de no pactar amb aquells que tenen com a objectiu destruir les llibertats i els drets del nostre poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!