Un pressupost per avançar

Cada any a finals de desembre fem la Junta General Ordinària d’aprovació de pressupostos. Enguany serà el dia 22 i, com a novetat, es podrà votar de forma telemàtica durant els dies 21 i 22. També es podrà seguir la reunió presencial per videostreaming i després, si encara no s’ha fet, votar. Volem d’aquesta manera facilitar la participació en un dels actes importants del Col·legi. Perquè decidir en què ens gastarem els diners té la seva importància. És en el repartiment de les despeses on es veu la intencionalitat i els objectius dels encarregats de fer-ho, en aquest cas la Junta de Govern. Nosaltres volem continuar creixent, oferir més i millors serveis als col·legiats i anar enfilant la proa perquè ENGINYERS BCN sigui el col·legi de referència de l’enginyeria industrial. Per això continuarem aplicant el Pla Estratègic 2015-17, i més si es compleixen les previsions de tenir per segon any consecutiu més ingressos que l’any anterior. Amb tot, cal dir que els diners en els col·legis són com l’aire que respirem. Necessitem aire per viure, però no vivim per espirar. Som corporacions sense ànim de lucre i això ens permet fer números sense la cotilla imperiosa d’obtenir guanys, cosa que no vol dir que no s’hagi de ser rigorós en les despeses, com ho estem sent nosaltres.

Així doncs, amb el suport del pressupost, volem seguir amb l’objectiu estratègic d’aconseguir una estructura organitzativa que doni resposta a les necessitats dels col·legiats. Per a tal fi caldrà reforçar el departament de Tecnologies de la Informació i crear el departament del Col·legiat, que englobarà diversos serveis existents, a més de crear-ne de nous. Dues accions necessàries per construir la xarxa de l’enginyeria EBCN, que ens ha de servir, entre més coses, per connectar-nos entre nosaltres i compartir projectes. També volem continuar incrementant la participació dels col·legiats amb accions com les votacions telemàtiques i la presència del Col·legi fora de la ciutat de Barcelona. En definitiva, presentarem per la seva aprovació un pressupost que ens ha de permetre continuar tenint una corporació sostenible econòmicament i amb capacitat de creixement, que són les claus de l’èxit.

Impuls a la formació

En aquest Theknos hi ha encartat un fulletó amb les activitats formatives del Col·legi per al propers mesos. Hem volgut fer un pas endavant i organitzar la formació per àrees de coneixement, cosa que ajudarà en la identificació dels cursos i en la seva planificació. L’encartament es repetirà de forma periòdica. També hem realitzat fa poc una enquesta telemàtica sobre les preferències formatives dels col·legiats, que ens servirà per millorar l’oferta. D’altra banda, hem obert al videostreaming totes les conferències que es fan al Col·legi per poder oferir l’assistència virtual a tots els col·legiats, visquin on visquin. Continuem pensant que la formació ha de ser un puntal d’ENGINYERS BCN  a l’hora de facilitar als col·legiats les eines i recursos per al desenvolupament de la carrera professional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *