El nou model de governança

De ben segur que no és el primer cop que sentiu parlar del nou model de governança que la Junta de Govern vol per al Col·legi. Avui ho volem tornar a fer perquè estem convençuts que si el projecte, que se sotmetrà a votació els dies 28 i 29 de setembre, segueix endavant, serà un gran pas per la millora de la corporació. Ens hem adonat que el model de direcció de ENGINYERS BCN no és l’adequat i que cal adaptar-lo als temps actuals. La vigent estructura de la Junta de Govern respon més a un model del segle XIX que no pas del XXI. Una estructura que va ser pensada per dirigir institucions que tenien un volum d’activitat molt inferior a l’actual, en uns temps on les exigències, responsabilitats i compromisos poc tenien a veure amb els que els col·legiats, la professió i la societat demanen avui dia. Els col·legis també ens hem d’actualitzar.

El nou model de governança pretén dotar al Col·legi d’una estructura directiva més àgil, flexible i completa, que permeti governar de forma més eficient. Entre més coses, necessitem que en el nou model l’àrea de comissions tingui més importància i s’integri en una nova àrea anomenada àrea del col·legiat, que dependrà directament dels dos vocals que constarà la nova Junta i que tindran el mateix nivell de dedicació i responsabilitat que la resta de membres de l’equip. La nova àrea, a banda de potenciar les comissions, també s’encarregarà de treballar en l’augment de la participació col·legial i en el nou projecte de xarxa EBCN. Som més de 6.000 col·legiats i hem d’aprofitar aquest enorme potencial per crear sinèrgies, projectes comuns i en definitiva, ser la gran xarxa de l’enginyeria industrial de Catalunya, en la qual també s’hi integrin empreses, institucions, universitats, etc.

Per tant, necessitem persones que hi estiguin a sobre, que se’n preocupin, que engresquin i motivin els col·legiats i les parts interessades (stakeholders) a formar-ne part. Estem convençuts que això representarà un gran salt cap endavant per a tothom. D’altra banda, s’acosten temps de canvis on caldrà, segurament, prendre decisions estratègiques que poden afectar el futur de la corporació. Per aquest motiu es vol crear, a més a més, un Consell Assessor format per col·legiats de reconeguda vàlua i compromesos amb ENGINYERS BCN i la professió, que puguin aconsellar la Junta en temes i qüestions importants. I,finalment, hem d’obrir-nos al territori  i, a partir de grups territorials, anar posant les bases per obrir futures delegacions.

Així doncs, us demanem que reflexioneu sobre la importància d’implantar el nou model de governança, ja que en depèn, en gran mesura, que continuem avançant cap al Col·legi del Futur. I com a mostra del nostre interès en estimular i facilitar la participació i com a conseqüència del canvi estatutari del passat desembre, un comuniquem que ja podreu votar el nou canvi d’estatuts de forma telemàtica -des del despatx, des de casa o des del mòbil- els dies 28 i 29 de setembre, així com també presencialment el dia 29 durant la celebració de la Junta General Extraordinària. Comptem amb la vostra participació.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *