El cor del Col·legi

comissions

“Les comissions són el cor del Col•legi”, és una frase que va sortir de l’exdegà Joan Ribó i que ha fet fortuna. Ens l’haureu sentir dir moltes vegades i és que de veritat així ho pensem. El cor de les persones batega per enviar sang a tots el òrgans del cos. Les comissions bategen per donar vida al Col•legi. Des del 20 d’octubre fins l’11 de novembre s’hauran celebrat les eleccions a les Juntes Rectores de les Comissions, que es fan cada dos anys. El procés electoral s’ha desenvolupat de forma ordenada i d’acord a les previsions del calendari . Per tant, felicitem els col•legiats proclamats com a guanyadors i els encoratgem perquè facin una feina profitosa en bé de la professió i del Col•legi. Cal recordar que les comissions s’agrupen en tres àrees: la professional, la tècnica i la social i que darrerament se n’han creat dues noves de l’àrea tècnica. Ens referim a la de Plans d’Autoprotecció i Protecció Civil i a la d’Energia, que abans figuraven com àrees de treball de les comissions de Seguretat Contra Incendis i Emergències i de Medi Ambient i Seguretat, respectivament. Per tant, i d’acord amb un dels objectius prioritaris de la Junta de Govern, tenim un cor cada cop més gran.

Volem remarcar que l’actual Junta des de bon començament va voler reforçar les comissions. Va nomenar als companys Sergi Bolea i Laia Liébana com a coordinadors i dinamitzadors, cosa que estan fent amb eficàcia provada. Han liderat, amb el suport de tota la Junta, de les pròpies comissions i de l’equip humà del Col•legi, tot un seguit de canvis i millores que cal esmentar. Entre altres coses, s’ha permès l’accés a les comissions dels precol•legiats, com a forma d’integrar-los en la vida col•legial el més aviat possible. Tanmateix, s’hi accepten persones no col•legiades, tot obrint-les per primer cop a aquells tècnics qualificats que treballen en sectors específics relacionats. Altrament s’ha posat en marxa un servei de teleconferència per poder fer reunions virtuals; s’incentiven les relacions intercomissions per impulsar activitats conjuntes; s’ha millorat el reglament; s’ha facilitat l’ús del programari moodel; etc. Així doncs, pensem que en aquesta nova etapa de dos anys que tenim per endavant serà del tot profitosa.

També pensant en les comissions, tot i que no només, d’aquí uns mesos podrem gaudir d’una nova instal•lació a la seu col•legial que servirà de punt de trobada, pensem que molt necessari. Ens cal un lloc on poder desenvolupar activitats socials i professionals que vagi més enllà dels espais actuals disponibles i que permeti fer un “networking” presencial. Hem batejat el projecte com a Club EBCN i estarà ubicat on fins ara hi havia la cafeteria del Col•legi, amb el tros de terrassa del passatge Méndez Vigo corresponent inclòs. Trobareu més informació en aquest número.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *