ESPAI PER COMPARTIR

Blog de Teresa Calveras

8 de juny de 2016
0 comentaris

Presoners dels seus prejudicis. Reflexions després de llegir l’entrevista al Sr. Manuel Delgado

El Sr Manuel Delgado, en una entrevista a Vilaweb explica els motius pels quals ell i altres persones independentistes votaran En comú Podem.

Quan se li demana que n’expliqui els motius es mou en l’ambivalència usual dels partits que, segons la meva opinió, estan en contra de la independència de Catalunya; ja estarien ben contents que no es fes mai cap referèndum, encara que diuen que el defensen,  i si es fes els hi agradaria que sortís un no com una casa; però no es poden alinear de cap manera amb la dreta espanyolista amb la que estan gairebé d’acord en aquest aspecte. D’aquí ve l’ambigüitat.

Però en dos aspectes es mostra clar.

Defensa “En comú podem” perquè diu que defensa els valors de l’esquerra – afegeix independentista però aquest aspecte no està gens clar que perquè si ho fos s’alinearia amb els independentistes,  cosa que no ho fa –  per tant és el fet de ser d’esquerres allò que defensa.

I també es manifesta clarament en contra de Convergència

Anem pel primer aspecte: De veritat és d’esquerres En comú Podem? Quan es miren les llistes de moltes de les persones que els hi donen suport, amb pactes o amb escrits, veiem que son persones que han estat durant molts anys a les institucions del nostre país i que poques coses han fet per canviar de veritat les coses. Potser ens hauríem de plantejar què vol dir ser d’esquerres perquè per alguns aquest qualificatiu només es una paraula buida de sentit i una presó de la qual no poden sortir. Voten esquerres, defensen partits d’esquerres sense revisar mai aquest concepte i sense veure que fora dels partits que s’autoanomenen d’esquerres i que fan polítiques de dretes, hi ha moltes institucions i persones que de veritat volen i estan treballant per aconseguir canvis revolucionaris, al nostre país. La prova és que quan l’actual governs de Junts pel Sí, una coalició formada per dos partits i molts independents, ha porta al parlament lleis clarament renovadores i amb clar contingut social, els aliats d’aquestes esquerres hi han votat en contra.

I anem a l’altre aspecte, estar en contra de convergència. Una altra característica comú amb algunes esquerres que estan sempre en contra de CD però voten sovint amb el PP, C’s i similars. Potser podrien pensar que si de veritat volem aconseguir la independència del nostre país necessitem a tothom, els país és per a tots i no volem sectarismes innecessaris i estèrils.  Em fa gràcia que, en canvi, no manifestin estar en contra de les oligarquies espanyoles que aliades amb les elits catalanes estan enfonsant Catalunya i Espanya.

Què passa doncs?

Que no sembla que importin les polítiques que s’apliquen, siguin  progressistes o no sinó el partit que les proposa o les defensa, la qual cosa manifesta una molt pobra i simplista manera  de fer política.

Que davant unes opcions majoritàries que intenten portar a terme un canvi en profunditat (canvi de règim, de sistema polític, d’estructures, de separació de poders, … ) unes altres forces reaccionen en contra per tal de mantenir les coses tal com estan, a base potser de fer algun canvi però allò que de veritat  importa és que les estructures i els privilegis es mantinguin. Això són esquerres?

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.