La pedra i el llac

Reconec que el final de trimestre va ésser molt complicat… hi havia, al meu entendre un estat de confusió nacional, amanit amb un fracàs global de les infraestructures viaries, aeroportuàries i de serveis bàsics, i per acabar-ho d?adobar, dins del partit -ERC- la sensació, o bé certesa, que s?havia encetat un debat successori que no tocava.

Potser per tot això, o potser també per la proximitat de les vacances, que he fet un parèntesi al meu blog. Parèntesi que acabo avui, amb forces renovades, i no només pel fet guaridor i regenerador de les vacances, sinó perquè durant aquestes setmanes diversos fets permeten, al meu entendre, albirà una mica de llum al final del llarg túnel.

L?horitzó de les eleccions generals al març, i la necessitat d?un bon resultat, feliçment han provocat un treva a ERC, absolutament necessària hores d?ara. El fet més rellevant però ha estat l?anunci per part del president d?Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, de la data emblemàtica del 2014 com a fita per tal de celebrar el referèndum per a l?autodeterminació, o més aviat pel dret a decidir…

Ha estat com la pedra llançada al llac…és a dir l?inici d?una onada que pot esdevenir imparable!

Tinc la certesa que una bona part de la nostre societat estava esperant que algú marqués la fita, que automàticament defineix el full de ruta…

De forma intel·ligent, no es posa data per a la independència, sinó per a la democràcia! S?inicia el compte enrere per a una consulta popular, i tenim temps per a preparar-nos, sumar esforços i albirar la llibertat!

Tanmateix no ha d?ésser tasca de cap partit en concret, ni de la societat civil sola… un referèndum ha d?estar a l?agenda del govern, i tenim properes ocasions per posar-ho al pacte legislatiu quan correspongui.

El debat ja està al carrer, i és imparable! La pedra ja ha estat llançada al llac, i la petita onada que s?ha generat, si el vent és favorable, es convertirà en un veritable tsunami.

 

 

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *