Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

19 de febrer de 2010
0 comentaris

Una Xarxa Sobiranista Planetària

Demà dissabte 20 de febrer de 2010, la Vegueria d’exteriors de Reagrupament fem l’elecció de la nostra Junta. Ho farem per mitjà d’una votació electrònica que durarà  24 hores, per donar marge que votin tots els reagrupats que viuen a diferents països, cadascun d’ells amb la seva franja horària.

Serà la primera vegada que es farà d’aquesta manera i per això hem hagut d’idear un procés electoral innovador. Esperem que l’experiència serveixi per altres votacions que es pugin dur a terme dins de Reagrupament Independentista.

Com ja vaig explicar en un llarg article La Vegueria d’Exteriors: els patriotes catalans de tot el món reagrupats per la independència, la idea d’aconseguir que els catalans independentistes formem un grup amb un espai de treball per poder ajudar a aconseguir la independència de Catalunya, és per mi un fet innovador sense precedents.

(continua)

.

Fins ara, ha hagut i encara hi ha grups de suport de la causa catalana a nivell internacional, però aquests estaven més enfocats a difondre la cultura catalana. També existeix una xarxa de Casals Catalans, a on es concentren les comunitats catalanes, sobretot  a on hi ha hagut molts exiliats per la guerra del 36. Però aquests tenen també la seva funció limitada a difondre la cultura catalana, o ajudar a mantenir la flama catalana dels exiliats i dels seus descendents.

En canvi a la Vegueria d’Exteriors, gràcies a les noves tecnologies, hem creat una Intranet. Una Intranet és com una Internet per a nosaltres. A dins d’aquesta Intranet aque la podeu trobar a aquesta adreça (http://exteriors.rcat.cat)  tenim el nostre espai de treball. Allà disposem d’un fòrum de treball, d’una base de dades de documentació i contactes, tenim una mini-wiki per poder compartir crear i modificar entre tots documents, tenim un espai per fer votacions electròniques, també hi ha un calendari per poder convocar reunions i anunciar quelcom. Mentre esperem d’haver-ne un altre de més potent, de moment per mitjà del programari Skype (llàstima que no es en català), tenim un xat obert les 24 hores i fem telereunions (amb un màxim de 25 persones a la vegada) gratuïtament amb tots els membres repartits per a tot el món.

Tot plegat ha fet, que per primera vegada els catalans independentistes que vivim fora dels Països Catalans, estem, com mai havia passat, ben comunicats i amb la informació actualitzada sobre el que està succeint a la nostra terra. Podríem dir, que en certs aspectes millor que alguns dels nostres compatriotes que viuen a l’interior.

Però dins de la Vegueria, no només hi estem els reagrupats, també participen els que anomenem amics o simpatitzants, que són catalans o fins i tot, no cal que ho siguin, que volen ajudar-nos, ja sigui per  a tot, o amb alguna acció o iniciativa en concret que estem duent a terme. Dins dels membres de la Vegueria, també hi ha alguns presidents i membres de les direccions dels Casals, agluns reagrupats i d’altres no. Tot plegat per a mi, obre un munt de moltes possibilitats.

La idea principal de la Vegueria d’Exteriors, és ajudar que Reagrupament tingui èxit en crear la candidatura que proclami la independència de Catalunya i la regeneració democràtica. Però això no treu, que utilitzem la infraestructura i la xarxa de contactes que hem creat, per ajudar també en altres accions independentistes. En aquests moments estem col·laborant en varies activitats que sobrepassen als objectius de Reagrupament. No les dic, justament perquè no voldria que es pensés que ho estic fent, per fer propaganda a favor de Reagrupament. No res més lluny de la voluntat nostra. Però seria ben estúpid que davant de fets o propostes independentistes, no aprofitéssim la xarxa que hem creat junt amb les eines que tenim disponibles, per ajudar-les a tenir més èxit. Sobretot en la seva vessant internacional.

Vaig escriure l’estiu passat l’article Xarxes sobiranistes, a on explicava que el munt d’entitats, associacions i plataformes de la societat civil, formaven una xarxa complexa nodular. Gràcies a Internet, cada nòdul estava interconnectat amb altres i tot plegat feia és creies el que es denomina el món petit. En aquest món petit, permetia que qualsevol iniciativa, acció o informació, ràpidament fos difosa a traves de la xarxa per a tota la societat sobiranista catalana. Deia que aquesta xarxa, funcionava autònomament i seria eficaç per la independència si es regia amb la regla del patriotisme.  Acabava que aquesta capacitat de mobilització, de treball i d’acció, en xarxa, feia impossible que fos controlada o que fos predicible, pels nostres enemics.

Bé, nosaltres amb la Vegueria d’Exteriors, no només estem creant una xarxa de catalans que ens regim per només el patriotisme, si no que també ens estem constituint com un Enrutador (Router en anglès) que permetrà que la xarxa sobiranista dels Països Catalans, estigui connectada i sincronitzada per la xarxa sobiranista dels catalans que estem vivim a l’exterior.

Estic segur, que estem en els primers passos per crear una Xarxa sobiranista planetària, a on, les nostres iniciatives, accions i reivindicacions, poden deixar de ser locals per esdevenir internacionals.

Endavant les Atxes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!