Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

28 de febrer de 2007
6 comentaris

Per l’Alcaldia de Malgrat tot s’hi val!

A Malgrat de Mar, fa 30 anys es va crear una revista mensual en català per tal de poder donar veu als ciutadans de la meva estimada i acollidora vila.

La revista “Som-hi” sempre s´ha caracteritzat per l’aportació oberta i independent de tothom que vulgui escriure sobre qualsevol tema relacionat amb Malgrat de Mar.

Ara es veu que l’actual equip de govern de l’Ajuntament ha decidit fer una denuncia per calumnies per la via penal i civil contra la revista degut alguns dels articles escrits.

En el bloc Malgrat Confidencial podeu trobar-hi aquest escrit del membre de la redacció de la revista amb el títol: Acció penal i civil contra “som-hi!”

L’actual alcaldessa la Sr. Campoy del PSC-PSOE ha fet coses bones i de no tant bones, però segons la meva experiència sempre s’ha caracteritzat per voler mantenir-se al poder costi el que costi. Si per això sempre ha pactat amb totes les formacions possibles independent del seu programa polític o ideologia, ho fa sense cap escrúpol.  Actualment esta manant amb un pacte amb CiU i amb el PP!. Mentre que ERC i IC estan a la oposició: Es increïble!.

Per experiència pròpia, ser que la Sr. Campoy fara servir tots els mitjans a l’abast, siguin legals i no tant legals per tornar guanyar les eleccions…

 

Quan jo era el president de la Secció Local d’ERC, uns mesos abans a les eleccions municipals, varem decidir realitzar una serie de reunions sectorials dels sectors que per Malgrat hi tenen importància: Turisme, Indústria, Comerç, Pagesia, Habitatge, Joves, Salut, Urbanisme…etc. Varem convocar a totes les persones i entitats que podien aportar idees i propostes. El nostre objectiu era per una banda, plasma aquestes idees i propostes en el nostre programa electoral per les municipals i pel altre costat, conèixer nous possible candidats per la llista municipal. En aquells moments, teníem una posició molt feble, ja que feia poc de la fugida d’en Colom i al Rahola i a més a més nosaltres teníem un trànsfuga en el consistori.

 

Aquest trànsfuga, malgrat que havia estat expulsat d’ERC oficialment, va continuar (i cobrant) dins de l’equip del govern municipal donant-li suport a la Sr. Campoy, malgrat que no era necessari per aconseguir la majoria absoluta.

 

En la vintena de les reunions que varem fer, des de el primer moment va venir una noia, que era advocada , i que inicialment es va definir com una persona que no creia gaire amb la política, però que estava interessada amb participar en les reunions.

 

Aquesta noia, quasi no va fallar en cap reunió i malgrat que va participar poc en el debat, vaig considerar que podria ser una bon fitxatge cara la llista que teníem que elaborar.

 

Li vaig demanar si volia venir en la nostra llista, i hem va contestar que no es sentia preparada, li vaig insistir que si volia li podria posar cap al final, només per cobrir l’expedient, i ella en va contestar que no, que no volia participar en cap llista política.

 

Ho vaig deixar corre i al cap d’uns dies , en el moment de que la Sr. Campoy va presentar la llista del PSC-PSOE, la noia era en les primeres posicions. Com podeu imaginar, el programa del PSC-PSOE  era una copia del nostre!.

 

Al final la Sr. Campoy va guanyar amb majoria absoluta i la noia va rebre el seu premi per la seva feina i va cobrar el seu sou com regidora i membre del Govern Municipal de Malgrat de Mar.

En fi, a vegades les polítiques locals poden superar la ficció de les millors pel·lícules d’espionatge.

 

Espero que ara la Sr. Campoy no prengui accions penals i civils amb el que he dit contra Vilaweb tal com ha fet contra la revista “Som-hi”!.

Des de aquí vull donat tot el meu suport a la revista “Som-hi” per aquest atac a la llibertat d’expressió que el PSC-PSOE, CiU i el PP han decidit fer.

Endavant “Som-hi”.

 

 

  1. Podries donar el nom d’aquesta advocadessa o si més no ampliar-ne
    l’informació sobre el tema. Cal saber qui són els nostres veïns per no
    anar fent el pasarell. Mercès i salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!