Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

8 de setembre de 2011
0 comentaris

Pareu de fer política electoralista, si us plau!

La política catalana viu immersa sempre dins d’un context electoral. Fins l’extrem que quan hi ha un període que no hi ha eleccions properes, els partits catalans per inèrcia continuen amb els mateixos discursos com s’hi estiguessin enfrontant-se per guanyar o perdre el menys de vots possibles.

Aquest estrès que hi ha, genera dinàmiques de confrontació que acaben corroint les relacions entre els dirigents dels partits polítics catalans i de retruc tot els seus militants i simpatitzants.

Aquesta setmana, la darrera que tinc abans de tornar a Alemanya, he viscut astorat l’esperpèntic espectacle que s’ha produït davant de l’atac contra la immersió lingüística. Aquest atac és per mi, un assumpte d’Estat. Per això, voldria per part dels partits polítics catalans que mostrin una actitud coherent i a l’alçada que és mereix quan la nació catalana està sent atacada pel més preuat que tenim: La llengua catalana.

Però no ha estat així. Malgrat tots els partits catalans (el PP i Ciutadanos no els considero catalans) s’ha posicionat en contra la sentència del TSJC, no han desaprofitat per fer electoralisme criticant CiU perquè va pactar els pressuposts amb el PP.

Quina visió més pobre aquesta d’aprofitar tot el que sigui, sobretot un afer d’estat, per criticar al govern de Catalunya. Que no veuen els partits catalans que la millor manera de defensar el català és aparcar les disputes electorals i mostrar davant els agressors una ferma unitat sense fisures. Molt d’aquests partits critiquen al PP per utilitzar la llengua catalana com una eina política per aconseguir rèdits electorals (sobretot fora de Catalunya) però no s’adonen que ells estan fent el mateix quan utilitzen l’atac a la immersió lingüística per criticar a CiU per haver-los donat carbasses alhora de pactar els pressuposts de la Generalitat.

Si CiU ha de fer front a aquest atac (i els que vindran) sense que hi hagi una ferma unitat de la resta de partits catalans (o al menys la majoria) per fer-hi front, ens estem jugant perdre la batalla i després serien tot de plors i retrets per no haver-ho fet. En canvi si hi ha una unitat sense fissures, la possibilitat de guanyar creix però alhora CiU si no ho fa bé, queda ben clar que ha estat només per incompetència d’ella i no pas pels altres. Que no entenen la resta dels partits catalans, sobretot Esquerra Republicana de Catalunya que si un dia vol aspirar a tornar a ser el partit majoritari de Catalunya tal com va ser fa 80 anys, no ho aconseguirà mai sense mostrar sentit d’estat. Que no entenen que el ciutadà català, que no sap dels greujes i desgreuges que hi ha entre els dirigents polítics, el que vol dels seus polítics és que davant d’aquests atacs, és deixi de criticar-se per anar junts per fer front a l’enemic.

Vet a aquí el drama que tenim els catalans que no ens deixen avançar cap a la nostra llibertat. Cal que els partits catalans deixin de pensar en clau electoralista davant d’aquests atacs contra el cor de la nostra nació. Només així tenim possibilitats de reeixir en la nostra supervivència, que només passa si aconseguir el més aviat possible el nostre propi Estat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!