Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

21 d'agost de 2008
3 comentaris

La únitat s’esquerda per l’esquerra

Si però no per l’Esquerra sinó per l’esquerra espanyolista i per la pseudo esquerra pija barcelonina.

 

Quina pena! Semblava que la cosa duraria una mica més. Esperava veure com Esquerra o Convergència i Unió començaven a fer figa. Però en Saura, amb la complicitat d’en Montilla, s’ha avançat a tothom. El pobre Saura ha estat el més ràpid per caure de quatre potes amb l’enèsima enganyifa del PSC-PSOE.

 

Aquests del PSC-PSOE són uns mestres, ja tenen el que volien, els 25 diputats del PSC votaran els pressupostos del PSOE i no hauran trencat la unitat perquè Iniciativa ja l’ha ha trencada. Els caps de turc seran en Saura i Iniciativa.

 

Es repeteix la mateixa jugada que varen fer amb en Mas. En aquell moment, CiU va quedar com la culpable del trencament de la unitat, i ningú no va recordar que en Montilla i el PSC ja feia mesos que ja l’havien trencada presentant un munt d’esmenes per llimar les competències aprovades al Parlament.

 

És increïble! Quina cara! Ara resultarà que s’arribarà un acord de mínims potser d’aquí a tres mesos i encara el PSC sortirà il·lès de tot, quan ells són del mateix partit que està incomplim la llei. Fins i tot tenen 2 ministres a l’executiva del govern que incompleix la llei i aquí no passa res.

(continua)

 

 

Tot això dels tres mesos pot ser perquè en ZP ja ha pactat amb en Rajoy que la retallada del TC a l’Estatut no serà tan gran com ens volen vendre.

 

Això pot passar d’aquí a tres mesos, just quan en ZP sortirà dient que ens dóna la meitat del que ens hauria de donar i tots els mitjans de comunicació a mans d’en Montilla ens vendran la moto que és tot el que es podia aconseguir, per això de la crisi i patatim i patatam.

 

Segons com vagin les coses a Esquerra, tenint en compte que en Puigcercós sap que si vol aspirar a ser elegit candidat per a les eleccions contra en Carod haurà de marcar paquet, si es passa de la ratlla en Montilla pot aprofitar la conjuntura de la sentència no tan desfavorable del TC i sobretot de l’aparent èxit del finançament per demanar eleccions anticipades.

 

L’abstenció serà de les que passen a la història, però afectarà sobretot ERC i Iniciativa, cosa que afavorirà de rebot el PSC, perquè agafaria amb els pixats al ventre tant Iniciativa (que haurà quedat com els que han trencat la unitat) com Esquerra, per la seva lluita fratricida entre els partidaris d’en Puigcercós i els d’en Carod. Tot això pot fer pensar al Montilla que, juntament amb la xarxa clientelar que els socialistes han pogut muntar durant els 5 anys que ja fa que governen pertot arreu, el PSC tingui uns molt bons resultats, com ja s’ha insinuat en les darreres eleccions espanyoles, en què el PSC ha tingut els millors resultats de la seva història malgrat el caos de les infraestructures i la pèssima gestió d’en Montilla i cia.

 

Amb CiU prèviament, el PSOE mirarà d’enganyar el Duran, que ho demana a crits, per posar en compromís el projecte de la casa gran i sobretot per erosionar el lideratge d’en Mas. Al final potser guanyaran però no prou per manar en solitari.

 

El PP segur que en sortirà guanyant, de tot plegat, gràcies a l’abstenció i també de molts descontents amb la crisi econòmica.

 

Fins i tot si el PP té més suport que Iniciativa i Esquerra junts, i aquests dos no sumen prou per repetir un tripartit o Esquerra hi ha una renovació de veritat amb en Joan Carretero al capdavant, no seria desgavellat un pacte entre PSC i PP a l’estil del que volen fer al País Basc per fer fora als sobiranistes bascos, en aquest cas per impedir un pacte de les forces sobiranistes catalanes!

 

Ull, no sé si és que he menjat quelcom dolent, però avui he tingut aquest mal pensament.

Espero que només sigui això, o no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!