Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

16 de juny de 2009
0 comentaris

ILP no admesa a tràmit o com augmentar la desafecció de la política catalana

Avui 16 de Juny la Mesa del Parlament ha dit que no a la ILP que es va presentar per part de deumil.cat i Catalunya estat lliure.

aquí teniu la nota de premsa que hem redactat el consell de deumil.cat:

               NOTA  DE PREMSA

               LA MESA DEL PARLAMENT AVORTA EL DEBAT SOBRE L’AUTODETERMINACIÓ

               Fets com aquest mostren que només la mobilització ciutadana serà capaç d’assolir la majoria social i política sobiranista necessària que superi l’actual marc estatutari.

 

La Mesa del Parlament ha desestimat admetre a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per l’Associació Catalunya Estat Lliure i Deumil.cat, que varem entrar a Registre del Parlament de Catalunya el passat 6 de maig.

 

 Des del Consell de Deu mil en Xarxa per l’Autodeterminació (Deumil.cat) fem una valoració molt negativa de la decisió de la Mesa del Parlament. Estem convençuts que darrera la resolució unànime dels membres de la Mesa hi ha la voluntat política de negar-se a emprendre cap veritable debat sobre el nostre futur nacional. Des del Consell no entenem que els partits polítics nacionalistes i independentistes que reconeixen el dret d’autodeterminació als seus estatuts s’emparin en la Constitució Espanyola per negar-se a discutir que del Parlament el dret inalienable de la Nació catalana a autodeterminar-se. Però encara és més estrany i difícil d’entendre que l’excusa donada per la Mesa que el Parlament no té competències en l’autodeterminació de la nació catalana, quan el mateix Parlament en quatre ocasions ha aprovat resolucions on reafirma la seva voluntat de no renúncia a l’exercici del dret a l‘autodeterminació de Catalunya.

 

També volem posar de manifest que l’aval d’una comissió promotora amb més de 10.200 adhesions, que representa la ILP que ha obtingut més suport popular en el nostre país abans de passar cap tràmit, amb més de 7.000 missatges favorables a la seva tramitació que varen rebre els membres de la Mesa del Parlament en poc menys de dues setmanes, un cop varem entrar-la a registre, ha estat insuficient per a la Mesa del Parlament i ens preguntem, que necessiten els nostres representants per adonar-se que fets com aquests són el millor exemple que expliquen la desafecció vers la política que provoca que més del 70% dels catalans estiguin insatisfets amb els polítics catalans.

 

Els propers dies avaluarem les accions a prendre en el futur immediat, però en tot cas fem una crida a tots els catalans que ens varen donar suport a la manifestació de Brussel·les, a mostrar la seva repulsa a aquesta decisió i sumar-se a l’Acte de Sobirania, organitzat pel Grup Acte de Sobirania, que tindrà lloc el dia 27 de juny a partir de les 5 de la tarda, davant del Parlament, sortint de l’Arc del Triomf, per exigir als nostres representants electes que ens explicitin si estan disposats o no a rectificar i fer un Acte de Sobirania que permeti reprendre un projecte de construcció de la Nació Catalana lliure i sobirana.

 

Barcelona, a  16 de juny del 2009

 

cordialment,

Josep Poveda

Àrea de Comunicació i Premsa de Deumil.cat

premsa@deumil.cat

jp.premsa@deumil.cat

649416541

 Informació ILP:,http://webcast.deumil.cat

(us recomanem que entreu, veieu i escolteu les entrevistes penjades)

http://deumil.cat

http://www.catalunyaestatlliure.cat

contacte organització ILP: ilp@deumil.ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!