Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

25 d'octubre de 2012
2 comentaris

Diari d’un català a punt de ser lliure. Ser o no ser de la Unió Europea

Avui som dijous  25 d’Octubre del 2012,  1 mes i 14 dies després del #11s2012. El dia s’ha llevat gris i fred. L’ull sembla que tinc menys gas. De fet ja veig un tros bé encara que és molt poc. He arribat abans de les vuit a la feina. No hi havia encara ningú. Normalment hi ha un company o dos que arriben a tres quarts de vuit, però avui són de viatge.

Mentre esperava que l’ordinador acabés d’arrancar, normalment tarda uns 10 minuts,  he vist al iphone el twitter i alguns diaris digitals. Allà he vist que El Periodico a publicat un sondeig realitzat per l’empresa GESOP a on confirma que CiU segueix acostant-se a la majoria absoluta però sense arribar-hi, que el PSC s’enfonsa als 20-21 escons, que el PP i ERC empatarien a 15-16 escons, que ICV-EuiA trauria 12-14 escons i C’s entre 5 i 6. Ni SI ni CUP arribarien al 3% a Barcelona per obtenir escons. Com que no tinc els detalls per circumscripció només la intenció de vot en general, no puc comparar-ho amb les altres enquestes del CEO. No faré cap valoració fins que no tingui la del CEO i llavors faré comparatives.

Però com que ahir vaig parlar de les trampes que es feien respecte al suport a la independència, avui aquest sondeig torna a dir una altra dada que cal tornar a matisar:

El titular del Periodico és que el 57% dels catalans estan a favor que Catalunya es converteixi en un nou Estat de la UE. Però si mirem en detall veiem el següent:

  1. Votaria SI          459
  2. Votaria NO        276
  3. Indiferent            18
  4. No sap                  38
  5. No contesta           9

TOTAL                          800

Això representa en un referèndum a on només es conta els vots SI i NO que hi hauria un 62,45% de vots favorables per un 37,55% en contra, 5,45 % més del que es diu al titular

Si triem el cas més negatiu, en què  tots els que No Saben acabin votant que NO, llavors en surt que un 59,38% votarien SI per 40,62% en contra. Llavors tenim un 2,38% més. Però estem parlant del cas més desfavorable.

En aquesta enquesta a diferència de la del RAC1 de l’empresa Feedback, és pregunta només  sobre si volem que Catalunya sigui un nou Estat de la UE. Sembla la clau està en això.

Ahir ja vaig dir que era estúpid decidir no votar a favor de la independència de Catalunya si no podíem ser-ho dins de la UE i que l’alternativa era continuar a la UE dins de (S)pain, perquè entre altres  coses, ningú pot garantir que (S)pain pugi continuar dins de la UE si fa fallida.

Però a més , és una suposició que ningú pot dir taxativament que Catalunya no hi serà a la UE immediatament després d’aconseguir la independència o al cap d’uns pocs anys. Com que no ho pot dir ningú, llavors decidir ser sobirà o no condicionar-lo això és d’imbècils.

Ara bé, entenc perquè el President Mas i CiU, estiguin dient que només volem la independència dins de la UE. Si mirem el detall de qui votaria NO a la independència en el suposat que la UE rebutgés el nou Estat català, veiem que hi ha molta gent gran i els empresaris.

Aquesta gent gran com també als empresaris necessiten temps per madurar el que està passant. Recordem que en prou feines fa un mes de la gran manifestació del 11 de setembre i el gir que està agafant els esdeveniments, per a molta gent li fa vertigen.

Tot necessita el seu temps. Primer que acceptin poder fer el referèndum. Això ja ho tenim molt bé, amb un 80% a favor. Després vindrà tota la lluita per aconseguir-ho, que provocarà una reacció bel·licosa per part de (S)pain.  Estic segur que aquesta reacció, tant del govern espanyol com també els dels seus altaveus mediàtics, amb amenaces, coaccions, insults, menyspreus i intents de xantatge, farà que els catalans indecisos quan per fi pugin votar en el referèndum els importarà molt poc si és per ser dins de la UE o no, el que voldran serà marxar el més ràpidament de (S)pain.

Els catalans votarem simplement ser o no ser lliures!

Endavant les atxes!!

Dijous 25 d’octubre de 2012

Karlsruhe – Alemanya

  1. Si aguantem tot el que ens baixa ara a nivell mediàtic serà un gran pas.
    Si ara ja són pesadíssims, un cop hàgim celebrat el referèndum encara serà pitjor.
    El que fa més por és la gent de dins que no vol ser lliure…   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!