Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

23 d'octubre de 2012
11 comentaris

Diari d’un català a punt de ser lliure. Les dificultats per votar des de l’estranger

Avui som dimarts 24 d’Octubre del 2012,  1 mes i 12 dies després del #11s2012. El dia s’aixecat fred i núvol. No plou, però fa un fred que t’obliga anar ben abrigat. Fins i tot he hagut d’utilitzar la gorra, perquè per culpa de vent tinc la sensació és d’estar prop de zero encara que  estem a 8 graus. L’ull més o menys igual que ahir, demà a les vuit tinc visita a l’oftalmòleg i sabré més.

Avui a la feina he hagut de parlar molt amb els companys de Catalunya. La feina va fent, i aquest any han complert els objectius, però l’any vinent no pinta tant bé.

Com que he arribat tard a casa, he hagut de fer els deures amb la canalla. El Jan li toca aprendre a dividit i hem estat quasi dues hores per fer els deures.  Ara són les vuit de vespre i tot és massa fosc per sortir a caminar pel bosc. A més fan el Barça de la Champion d’aqui 45 minuts i no puc perdre’l.

Avui serè curt, parlaré de les dificultats per votar dels catalans a l’estranger. Sincerament no em sorprèn. Entre la desídia típica dels funcionaris espanyols i una democràcia tant pobra com és l’espanyola junt amb que els catalans ara per ara som vistos com un problema per (S)pain, tot el que està passant amb les dificultats de poder votar els catalans que estem fora del Principat és ben normal. La majoria dels catalans que estem a l’estranger, som més independentismes que els que romanen al Principat. Viure a l’estranger et referma si és possible encara més, amb les tesis que cal que Catalunya marxi el més ràpidament de (S)pain sinó vol caure en la misèria més absoluta tant com a poble com a societat moderna i cosmopolita.

Per això jo no m’he apuntat mai al consultat espanyol ni tampoc al CERA (Censo de Residentes Ausentes), segueixo apuntat a casa dels meus pares i baixo cada vegada expressament a votar. Jo tinc sort perquè visc a Alemanya i gràcies a Ryanair puc baixar amb un cost mòdic a votar i tornar sense ser rés especial. Per desgràcia altres companys no ho poden fer.

Els companys de Catalans Abroad, una xarxa de catalans independentistes que vivim a l’estranger i la sectorial de l’exterior de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) s’està fent diferents iniciatives per ajudar a poder votar. Des dels Estats Units s’ha creat el web www.vota.cat amb tota la informació possible per ajudar a votar des de l’estranger. També s’està creant una altra a on és podrà donar testimoni de les dificultats que hom es troba per fer-ho ( http://catalansalmon.com/nopucvotar/).

En tot cas, estic segur que malgrat tot el suport i les denuncies que es facin, al final molts milers de vots es perdran. L’any 2010 es van perdre més de 3.400 vots que es van emetre, sense comptar els milers que no es van ni tant sols poder enviar, perquè les paperetes van arribar massa tard

En tot cas, s’intentarà fins al final poder votat, cap vot es pot deixar d’emetre perquè com he dit abans, la majoria són a favor de la independència

Endavant les atxes!!

Dimarts 24 d’octubre de 2012

Karlsruhe – Alemanya

  1. Avui som dimarts 24 d’Octubre del 2012, 1 mes i 12 dies després del #11s2012. El dia s’aixecat fred i núvol. No plou, però fa un fred que t’obliga anar ben abrigat. Fins i tot he hagut d’utilitzar la gorra, perquè per culpa de vent tinc la sensació és d’estar prop de zero encara que estem a 8 graus. L’ull més o menys igual que ahir, demà a les vuit tinc visita a l’oftalmòleg i sabré més. houston fall limo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!