Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

1 de juliol de 2010
0 comentaris

Contra la proposta de llei que impedeix el vot dels catalans a l’estranger

Aquest és el comunicat que hem fet des de la Vegueria d’Exteriors de Reagrupament, respecte l’intent d’Espanya d’impedir que els catalans que vivim a fora tinguem vot.

Els dos partits majoritaris a Espanya estan negociant una reforma de la llei electoral de tan profund sentiment antidemocràtic que ha alçat en peu de guerra els ciutadans residents a l’estranger. Per a resoldre un simple problema administratiu a Galícia, es proposava eliminar el dret a vot dels residents a l’estranger, que tan sols tindrien dret a elegir 3 o 4 representants al senat i quedarien, així, exclosos d’eleccions municipals, autonòmiques i estatals. Després de sorolloses protestes contra aquesta creació de ciutadans de segona, ara sembla que la reducció del dret de vot afectarà únicament l’àmbit municipal, possibilitat que continua generant gran malestar. A partir d’aquí us convidem a fer les reflexions següents:

Tot aquest procés és una mostra més de la por de les institucions de l’Estat espanyol envers la democràcia. Tant omplir-se la boca amb la defensa de la sagrada constitució i una reforma que retalla el dret bàsic dels ciutadans, el de participar de la vida política amb el seu vot, és dut a porta tancada i d’amagatotis.

També posa de manifest com veu l’estat a Catalunya: com una regió més, i no pas com una nació, amb un govern regional sense rellevància.
Per això no tenen cap problema en proposar l’eliminació del dret a vot en eleccions autonòmiques. Però per a un català, no poder votar a Catalunya és perdre la capacitat d’actuació política a la seva nació.

Alliberem-nos d’una vegada d’aquesta cotilla antidemocràtica, d’aquest estat que no ens vol ni escoltar ni deixar parlar. Deixem de ser gestors d’una regió.
Imposem una regeneració democràtica.

Proclamem la independència!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!