Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

3 d'abril de 2007
8 comentaris

CDC surt de l’armari, ja!

Les conseqüències de la proposta d’en Vendrell estan derivant cap un lloc que no era previst: El debat dins de CiU respecte si son un partit independentista o no.

He criticat durament la proposta d’en Vendrell, millor dit en Puigcercós ja que en Vendrell no fa cap pas sense el permís d’en Joan, en el bloc a "Ei Mas, a veure qui la té més grossa!" i "Ni entrenant-se ho podrien fer pitjor".

Però ara potser arran de la meva anàlisi "Xaviermirització de la proposta d’en Vendrell", on trobava punts "positius" i sobretot amb el què acabo de llegir en el bloc de Carme Laura Gil el Coc Ràpid amb el títol : "UDC i la sobirania catalana : el repte a CDC. ", potser estem recollint quelcom realment bo pel nostre país.

Carme Laura intenta argumentar quines són les diferències entre els militants de CDC com ella i d’Unió d?en Duran respecte aquest tema. Però el què detecto és que sembla com si la Carme li fes basarda definir-se com independentista i en canvi fa servir unes definicions molt llargues i poc clares per respondre a una simple i clara pregunta "És CDC Independentista?.

Comprenc la seva postura, jo vaig viure fa 20 anys el mateix procés, costa desprendre dels esquemes mentals després d’un llarg temps d’estar colonitzat. D’estar sotmès a un rentat mental impost per la força mediàtica, cultural i opressora de l?espanyolisme. I sobretot , perquè es pensa que hi ha la possibilitat de crear un rebuig en possibles votants de CDC. Si em permets un consell, el què realment la gent a la llarga valora més d’un partit polític és que parli clar i sigui coherent. CDC ha de sortir de l’armari i dir que són Independentistes , així de clar!. I si Duran no es troba còmode que s’han vagi al PSC-PSOE o al PP. Allà segur que podrà arribar ser ministre més fàcilment que amb CIU.

Al final Xavier Mir tenia raó: La proposta d’en Vendrell ha estat un pas endavant cap a la nostra independència!. Qui ho hauria dit!

Endavant militants de CDC, parleu clar i català !.

 1. He posat un post al teu al bloc de la Carme-Laura. No el repetiré, però pensava que hauries posat el text de la Carme-Laura.

  En fi, es molt espectacular, potser, (les negretes, el tamany de les lletres, i els titulars) pero em recorda l’equidistància, les mans netes i el som com sóm d’en Carod.

  Rien de rien. Pur intent de màrqueting.

  Primer: un partit que fa més de 30 anys que funciona, i que s’ha presentat a totes les eleccions fetes des del 1977 ença, com CDC, en coalició o en federació, no ha estat mai a cap armari.  L’unic, durant el franquisme i per intervenció policial.

  O sia que el mon de les conyetes, si vols, el tractem en una aaltra oportunitat.
  Has sortit tu de l’armari? de quin armari? parleu clar?

  A veure, com ha actuat Esquerra al govern català.
  El 1980, al primer govern Pujol, lleialment, responsablement, i amb molt d’encert en l’enfortiment de la Generalitat recobrada, i la primera governada democràticament des de feia 45 anys.

  Des del 2003, l’acció d’Esquerra al govern català ha millorat el grau de sobirania catalana? Gens. Mes aviat el contrari. Amb Montilla president, i el Psoe amb poder total, tenint 37 diputats, i una derrota electoral històrica el 1 novembre, s’ha avançat cap a la independència.?

  Amb CiU al govern (amb ERC primer, i sola despres) si es va avançar nacionalment. Clarament. En poder politic català.

  Amb ERC al govern, des del 2003, no s’ha avançat. Hem anat enrera.
  I han lliurat la presidència de la Generalitat a una for´ça espanyolista i a un president espanyolista com Montilla.

  A quins armaris estan Carod, Pugicercos, Huguet, Benach, Montilla, Nadal, Iceta, etc.?

  No els hi preguntes? Ho saps?

  O també te’ns armaris selectius.?

  Hi ha preguntes que ofenen, o molesten.

  En politica, company, són els fets els que compten, i les eleccions democràtiques.

  No els titulars en negretes, ni preguntes de torquemades?

  Tu que ets, advocat o enginyer, diu un hooligan a un altre, al Nou Camp? I a tu que t’importa?  Soc aficionat al futbol i seguidor del Barça. I  ara, calla, que hi ha partit. No em distreguis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!