Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

2 de maig de 2012
0 comentaris

Catalans al món sense TV3

Malgrat haver aconseguit prop de 40.000 signatures per impedir que es tanqués l’emissió de TV3 per Satèl·lit, al final no ha estat possible. Ahir 1er de maig, a Karlsruhe  a l’estat de Baden-Württemberg,  els meus fills ja no van poder veure Super3.

Des de TV3 i també des del govern de la Generalitat ens han dit que l’alternativa es veure TV3 via Internet. La realitat és que no és pas així.

En teoria hi ha tres possibilitats. A continuació exposo cadascuna d’elles  i els seus avantatges i inconvenients per veure en una televisió normal via HDMI a partir  d’un ordinador Backbone amb Windows 7 32 bits, 2 GB Ram, Wifi i amb ADSL de 16MB:

(Continua)

La primera possibilitat és accedint al web de TV3 i allà seleccionar l’opció http://www.tv3.cat/3alacarta/ o si el navegador no ho suporta, l’opció antiga de http://www.tv3.cat/directes. També diuen a la informació de TV3 que si tens un TV Sharp o Sony o utilitzes el Windows Media Center, i teòricament canviés la configuració regional a Espanya, et surt una aplicació que et permet accedir a 3alacarta. Ho he provat en el meu ordinador i no ha funcionat. Sempre em surt aplicacions per accedir a Alemanya. He de fer més  proves.

Avantatges: Pots accedir als canals de la corporació sempre hi quan tinguin permís el contingut que estan emeten de poder ser vist  fora de Catalunya.  Segons quins continguts els drets de propietat intel·lectual comprats només són per ser emesos al Principat de Catalunya.  Per desgràcia la majoria dels programes no es poden veure a l’estranger , només el canal 3/24 es pot veure sense restriccions, mentre que el Super3 o Esport3 o TV3 i 33 en prou feines un 25% dels seus programes es poden veure. Pels catalans que vivim a fora és molt dolorós no poder veure certs reportatges, documentals o partits de futbol, com tampoc dibuixos animats pels nostres fills. No acabo d’entendre, perquè si que puc veure en obert pel satèl·lit el Barça per la Champions a la televisió suïssa (SF2) o els partits de la lliga i copa, via el web www.laola1.tv en alemany i en canvi no per TV3 en català. No crec que costi tant diners aconseguir els drets per emetre per Internet i TV3 podria guanyar més anunciants i molta gent coneixia el català.

Inconvenients: Per poder accedir has d’engegar l’ordinador i navegar per Internet. La Qualitat de la imatge és pèssima. Sobretot quan hi ha molt de moviment i colors, la veritat és que és un desastre. Alguns cops, no gaire freqüent, potser cada 15 o 20 minuts s’interromp i al cap d’uns 10 o 15 segons torna a recuperar-se.

La segona possibilitat és utilitzar un programa que et pots baixar de www.tv3.cat/mon. Aquest programa es connecta directament a un proxy de TV3, és a dir, a un servidor que t’envia directament la senyal al teu ordinador.

Avantatges: Pots configurar l’ordinador que quan arranqui automaticament també  arranqui aquesta aplicació i teoricament que et surti a la televisió com si fos un canal normal de la TV. La qualitat de la imatge és quasi semblant a la del satèl·lit.

Inconvenients: Has de tenir connexament d’informàtica per fer que s’arranqui automàticament ja que TV3 no ha fet cap instal·lador que t’ho configuri automàticament. No pots accedir als altres canals de TV3, momés el contingut que emetia TV3 Satel·lit. S’interromp almenys un cop cada minut i es queda aturat entre 10 i 20 segons o més d’un cop, has de rebotegar el programa. A vegades el so no va igual a la imatge.

La tercera possibilitat és via http://www.youtube.com/TV3CAT, però almenys a Alemanya surt que “El video no està disponible”

Conclusions:

Malgrat crec que el futur serà la televisió per Internet i que s’ha d’estalviar de tot arreu, ara per ara els catalans al món ens hem quedat a la practica sense poder veure TV3. Només la militància d’un català que vol que la seva llengua no es perdi a casa seva, pot aconseguir que es vegi, però tot i així, molt malament.

Les dificultats per accedir-hi, la mala qualitat d’imatge o les interrupcions que hi ha, al final s’aconsegueix que sempre s’acabi canviant a veure la TV normal en alemany.  La situació és tant fotuda que per ajudar als meus fills no perdre la seva (?) llengua, em veig obligat a imposar la meva voluntat als meus fills perquè mirin els dibuixos en català. Al final, els meus fills acabaran odiant el català, a part de mi.

Ni amb això els catalans al món, podem ser normals.

Estic força emprenyat i també deprimit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!