A reveure

Ara fa 4 mesos vaig decidir tancar el meu bloc però arran de la petició expressa de la RutCarandell que no el tanqués per així poder donar suport a la candidatura de Reagrupament.Cat, vaig decidir continuar escrivint durant el temps que durés la campanya. Durant aquests quatre mesos, he tingut la sort de poder ajudar a crear el portal Blocs amb estrella, un èxit sense precedents dins de la catosfera, creat a partir d’un sopar entre una desena de blocaires sobiranistes; la majoria no són militants d’Esquerra, però volien ajudar a renovar ERC. A mi, tot això em va copsar, em va donar molta il·lusió que tenia més o menys esmicolada quan vaig constatar, perdoneu que ho digui d’aquesta manera, la poca maduresa política de la majoria dels militants en la Conferència Nacional que vàrem celebrar l’octubre del 2007.

 

Després vaig tenir la sort d’anar al sopar de blocaires amb el Joan Carretero; allà encara més vaig quedar convençut que la societat intel·lectual catalana estava reaccionant després de l’estupefacció arran de les decisions de l’executiva d’ERC. Vaig creure que per fi teníem realment un lideratge en la persona del Joan Carretero, al qual podíem fer de catalitzador necessari dins de la societat catalana per rellançar l’independentisme a Catalunya. Malgrat tot, tenia dubtes que el discurs del Joan Carretero pogués arribar correctament i sense distorsions als militants d’ERC.

 

Tot plegat em va motivar a lluitar amb totes les meves forces i possibilitats per ajudar a fer arribar les nostres posicions de Reagrupament a la majoria dels militants, des del meu exili,per tal de fer el canvi a ERC. Ara, després de 4 mesos, amb quasi 2.000 militants que han donat suport a Joan Carretero, amb més de 150 adherits a la causa RENOVEM ERC. ARA PODEMal Facebook, i sobretot amb prop de 70 blocaires adherits a Blocs amb estrella, crec que ja he complert la meva part del tracte. No hem guanyat, però tampoc hem perdut. Ara som l’alternativa que tant simpatitzants com militants estan esperant com l’opció que pot, primer, fer renovar ERC, i sobretot, després, rellançar la independència als Països Catalans.

 

Els motius pels quals deixo d’escriure al bloc són els mateixos que en el seu dia vaig exposar; no cal repetir-los, però això no vol dir que deixo definitivament la catosfera…

 

(continua)

 

Aquest bloc l’aniré actualitzant intermitentment però potser, com a molt, una vegada a la setmana, però mentre no decideixo escriure res, el transformaré, amb el permís del Partal, i de la meva capacitat tècnica, en un portal fix amb les capçaleres dels blocs més interessants que segueixo.


bloc gran sobiranisme 

Ara bé, no deixaré d’escriure la meva opinió política i per això m’he compromès a seguir escrivint un article cada dimarts a El bloc gran del sobiranisme conjuntament amb blocaires de diverses ideologies però que tenim en comú que volem la independència dels Països Catalans. Aquesta iniciativa ha sortit d’un militant de Convergència; la seva idea és que cada setmana un blocaire militant de CDC o ERC o simplement no afiliat però independentista escrigui sobre un tema polític. A mi m’ha semblat una molt bona iniciativa per refer els ponts entre tots els sobiranistes independentment de les simpaties partidistes de cadascú. Però a més a més, el nivell dels meus companys en aquest bloc (Joan Arnera, Enric Canela, Josep Sort, David Morgades, Víctor Terradelles i Xavier Mir) m’ha fet pensar que he tingut molta sort que comptessin amb mi i que és tot un honor poder compartir aquest projecte amb ells. Espero que sàpiga estar a l’alçada.

Facebook referendum

Però també vull remarcar que la meva tasca dins del Facebook no la deixo pas; ans al contrari, em comprometo, després del setembre, a continuar el Projecte per la independència dels Països Catalans que tenim més de 200 adherits i un grup de treball amb alguns documents a mig fer. Per cert, a mi m’ha semblat greu que aquesta iniciativa que vaig començar abans que el Josep-Lluís Carod-Rovira, aquest se la va fer seva com a reclam de la campanya electoral per a la seva persona dins d’ERC. Però tot això no ha de comportar que deixem de treballar-hi. Si el grup que es va crear sota tota aquesta moguda amb el nom de Gent del 2014, o com es digui, volen cooperar realment per fer realitat el projecte per al 2014, seran benvinguts; això sí, si és per treballar i no només per figurar. Espero que molta més gent també s’hi apunti perquè crec que pot donar molt de si.

 

Per acabar, només vull agrair les més de 50.000 visites que he tingut durant aquest any i mig llarg del bloc i sobretot els 1.179 comentaris rebuts. Això no té preu, perquè m’ha donat el caliu que des d’Alemanya noto a faltar de la meva terra.

 

Aquí teniu les estadístiques del bloc:

 

 

Estadístiques

General

  • Posts: 228
  • Comentaris: 1179

Visites al llistat principal

  • Avui: 65 visites
  • Aquesta setmana: 65 visites
  • Aquest mes: 4332 visites
  • Des de l’inici: 50899 visites

Entrades més visitades avui

Entrades més visitades aquesta setmana

Entrades més visitades aquest mes

Entrades més visitades des de l’inici

 A REVEURE!

Manel Bargalló i Alabart
1 de Juliol 2008
Karlsruhe

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *