Espanya mai guanyarà un mundial de futbol?

Nota: No sabia si ficar l?interrogant, però al final la meva poca propensió a les sentencies ha fet que deixes l?anunciat tal com es.

En les seleccions nacionals espanyoles de futbol sempre han fracassat malgrat tenir molt bons jugadors i que a més a més juguen en una de les lligues més competitives del mon.

Un pot dir que és així perquè com en la lliga espanyola hi ha molts jugadors estrangers, els jugadors espanyols no tenen prou minuts per jugar en certes posicions (sobretot en la davantera) que fa que la selecció d?Espanya no pugi fer un bon paper.

Però això no és pas del tot cert, sobretot si tenim en compte que a Itàlia , el Calcio es tant o més competitiu que la Lliga Espanyola, i els Italians han guanyat 4 vegades el mundial i en canvi Espanya cap.

En un esport d?equip la bona conjunció dels diferents participants és una peca clau per afrontar en èxit una competició, i quant aquesta conjunció no és  factible degut a la manca de temps, es pot substituir amb la qualitat individual però sobretot amb la predisposició total al sacrifici per l?equip per a suplir la manca de conjunció que hi ha.

Quan més jugadors hi ha en l?equip més difícil és la conjunció i més necessària hi ha que tots treballin sense reserves per l?equip?

 

(continua)

En els únics esports a on Espanya ha aconseguit bons resultats, han estat en les competicions individuals o per equips amb pocs jugadors, com per exemple el Bàsquet o què la majoria de l?equip pertanyien a una de les nacions que formem l?estat com és el cas del Hoquei, a on tots els jugadors i entrenadors son catalans.

Però fins i tot amb el Bàsquet, malgrat tenir els millors jugadors i que la majoria eren catalans, es va perdre la final de l?Europeu. Aquesta selecció espanyola de Bàsquet, era la millor de tots els temps i tenia tot a favor, sobretot perquè es jugava a "casa". Perquè?

Dons per la supèrbia dels espanyols.

Que passa cada vegada que els comentaristes espanyols comencen a vomitar tota la serie de exabruptes sobre a ?raza?, la ?furia  española?? dons que els jugadors catalans o bascos, es senten com a mínim una mica fora de joc, mentre que el jugador espanyol s?encomana d?aquest ambient nacionalista amb tics racistes i es sobrerevoluciona. Molts jugadors catalans o  bascos en aquesta situació senten que la cosa no va amb ells i s?ho comencen a mira a distancia fent que la conjunció de l?equip es ressent. 

Que passa quan es comença a menysprear als equips rivals? Que el jugador espanyol, encomanat per la supèrbia i sobrerevolucionat, té tots els números per acometre errors, mentre que els jugadors catalans o bascos tenen tots els números de sortir freds sense la tensió necessària per afrontar les finals.

Que passa quan adjuntes en un equip jugadors sobrerevolucionats i molts confiats amb uns altres que surten freds i que no han arribat a connectar-se amb els primers.

Dons que tens tots els números per perdre !

Que va passat amb el bàsquet en la final de l?europeu que es va jugar a Madrid a on la majoria de l?equip eren catalans?. Dons què l?ambient de supèrbia espanyola era tan gran, què els jugadors catalans que a la NBA no els hi tremola la mà, a la capital d?Espanya varen fer figa en els moments més importants. Perquè? dons perquè inconscientment pensaven que si fallaven pel fet de ser catalans, serien taxats com a ningú de traïdors anti-espanyols. Com més era la pressió patriòtica dels espanyols més acollonits (inconscientment potser) estaven els jugadors catalans. L?equip de bàsquet espanyol només podrà tornar a guanyar algun títol si juga molt lluny de casa i és clar, amb la majoria dels seus jugadors catalans.

En el futbol, la selecció d?Espanya només podrà guanyar quelcom quan la majoria de la selecció sigui d?arrel castellana.  El problema està, a part de la supèrbia, que igual que passa amb les nacions petites com a Bèlgica o Dinamarca,  potser els espanyols no tenen prou base de jugadors de qualitat per a poder aconseguir un conjunt competitiu tenint en compte només jugadors d’arrel castellana.

Però en canvi, potser el Principat amb el País Valencià i les Illes podria formar una selecció molt ben conjuntada, amb una qualitat com a mínim igual a la Holandesa, amb ganes de sacrifici per jugar pel conjunt i sobretot amb la modèstia necessària per a poder afrontar amb garanties d?èxit un Mundial. Segur que en un parells de cops, arribaríem tant o més lluny que la selecció espanyola.

Esperem poder-ho veure aviat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *