De què anem Uriel Bertran (i López Bofill)?

Aquest és un post ràpid, parlant en veu alta i sense correccions.

No és pas una crítica igual a la que hi ha en el bloc d?en Xavier Monge amb el títol Bofill i Bertran no tenen vergonya: oportunistes!, què de passada dic que no estic del tot d’acord amb ella, malgrat que entenc una mica el què vol dir. La crítica és més aviat una reflexió en veu alta respecte al paper que juga Esquerra Independentista una ?corrent interna dins d?ERC? que encapçala en Uriel Bertran dins de l?oposició a l?actual política que està duent a terme l?executiva d?ERC encapçalada per en Carod i Puigcercós.

Tot ve arran del que he anat llegint darrerament sobre la conferència Nacional del 20 d?Octubre a on s?ha de fixar el programa i l?estratègia pels propers anys d?ERC. Com que no s?ha pogut forçar un Congrés Extraordinari, a les hores en aquesta conferència es l?únic lloc a on els militants podrem dir la nostra: Però compte!, perquè si no fas la inscripció abans del 30 de Setembre mitjan una carta a on hi hagi el comprovant que indica que has fet una transferència de diners de la inscripció, és podrà assistir però no pas votar. Què per cert el lloc serà a Barcelona però encara està per decidir, és a dir totes les facilitats perquè hi vagi molts militants –).

Però anem al què a mi em preocupa de tot això. He llegit al diari Avui del 25 de setembre del 2007 una notícia redactada per la ?redacció? amb el títol: ?Avançament editorial: Independència 2014? , amb la capçalera: ?Aquest és el pròleg del llibre que el diputat Uriel Bertran i l’acadèmic Hèctor López Bofill firmen amb una proposta per anar cap a l’Estat català?. El que es diu, em sembla molt correcte i molt en línia al que s?ha anat dient al Reagrupament tant en la seva web, com amb el que ha anat dient en Joan Carretero en algunes entrevistes i sobretot en la presentació a l?Auditori. (També algunes les he anat dient jo mateix en aquest bloc).

Només en l?edició en paper i no en l?edició ?On line?, hi aquesta apunt de la redacció de l?Avui què diu:

Un full de ruta per al debat intern d?Esquerra Republicana. Independència 2014. El full de ruta d?Esquerra Independentista.

Horitzó llibertat 2008-2014, d?Uriel Bertran, Hèctor López Bofill, Núria Arnau, Francesc Sànchez i altres autors es publicarà per Duxelm a finals d?octubre. L?obra recull les tesis que promou el corrent encapçalat pel diputat republicà de cara a la conferència nacional d?ERC del 20 d?octubre. Les propostes, però, tenen la pretensió d?anar més enllà i constituir l?autèntica línia programàtica i estratègica del partit en el congrés de la formació del 2008, per obtenir el lideratge social i polític per poder fer viable la convocatòria d?un referèndum d?autodeterminació l?any 2014

En un altre noticia de l?Avui del 20 de Setembre del 2007 amb el títol ?Esquerra Independentista vol renegociar el pacte d’Entesa i que les bases d’ERC ho votin?, es diu entre altres coses ?Segons els textos a què ha tingut accés l’AVUI, el corrent que impulsa Uriel Bertran pretén convertir la conferència del mes que ve en el primer pas del que consideren un canvi de rumb necessari per a ERC perquè "recuperi la credibilitat programàtica" i el seu perfil nítidament independentista com a contrapartida a la reculada del passat cicle electoral. La plataforma, al contrari que el corrent crític Reagrupament.Cat, de Joan Carretero, no presentarà cap ponència alternativa com a esmena a la totalitat, però sí nou esmenes parcials que estructuren el full de ruta en tres fases?.El subratllat és meu.

Aquesta noticia es contradiu amb un altre apareguda també a l?Avui uns dies abans, concretament el 18 de Setembre del 2007 amb el títol ?ERC exclou un acord amb els crítics sobre l’estratègia?. que diu ?L’executiva d’Esquerra descarta la possibilitat d’arribar a acords sobre la ponència marc de la conferència nacional del 20 d’octubre amb els sectors crítics de Reagrupament.cat, que lidera l’exconseller Joan Carretero, i Esquerra Independentista, d’Uriel Bertran, per considerar que les esmenes a la totalitat que aquestes plataformes han plantejat són una coartada per promoure un canvi en la direcció del partit?. El subratllat també és meu.

Si l?Avui no s?ha equivocat, a les hores em pregunto ¿quina és realment l?estratègia d?Esquerra Independentista que lidera Uriel Bertran amb aquesta conferencia Nacional?. A que juguen?. Primer si què es vol presentar una esmena a la totalitat, després que no i finalment ara un llibre com a full de ruta pel debat intern…pel congrés del 2008!

(continua)

.

El què no entenc i és potser què des de la meva llunyania no puc saber de la missa de la meitat, perquè Uriel Bertan, en López Bofill i els seus suposats 200 ?diputats i dirigens? signats d?Esquerra Independentista no s?han adjuntat amb el moviment crític ja existent: el Reagrupament.Cat?. Perquè si pel poc que he pogut llegir en els diaris que ha dit Uriel Bertran i de l’article que ha fet en Lopèz Bofill darrerament a la secció de Dialeg de l?Avui , no veig diferències significatives en les critiques, l?anàlisi de la situació actual i les estratègies a desenvolupar per redreçar ERC què proposen ells i el que em fet els del Reagrupament?

Si realment no volen anar junts amb Reagrupament, que repeteixo no ho entenc! ¿perquè no han constituït una corrent interna amb els firmes dels militants necessàries com mana els Estatuts d?Esquerra i fan una presentació a la societat catalana igual que ha fet el Reagrupament.Cat en el Acte de l?Auditori del Juny passat?

¿Com és que és dona tanta importància en els medis escrits el que Uriel Bertran diu, si només té com a mèrit de haver estat expulsat de l?Executiva d?ERC per ordre de Joan Puigcercós i no han formalitzat (pel que jo ser) amb les firmes necessaries cap corrent intern dins d?ERC. Mentre tant no hi he vist cap article com el d’avui a l’Avui opinant respecte la ponència que presentarà Reagrupament que en canvi si què és una corrent interna avalada per més de 800 militants?. Per cert una ponència que ha estat escrita i consensuada per una comissió a on s?han apuntat els militants adherits lliurament aquesta corrent interna i que he pogut participar des de la distancia gràcies a Internet enviant els meus comentaris als esborranys que s?han debatut.

(per exemple les més generals i que no afectin al tripartit), es molt fàcil que l’Executiva actual gràcies a EI tingui la coartada que necessita per continuar igual que com ara. A les hores quedarà en paper mullat tot el que Uriel diu i ha dit! i l?actual executiva d?ERC continuarà el procés de desnaturalització d?ERC per aconseguir que siguem un satèl·lit del PSC-PSOE.

L?aparell d?ERC presenta una proposta sola, té tot els suport dels mitjans de premsa afins a la Generalitat i als que estan a favor de la continuïtat del tripartit, tenen a favor el paper que sempre dona el fet de ser el representant oficial i sobretot el munt de complicitats, petits favors i càrrecs que dona el fet de poder governar i gestionar la ?repartidora? , però sobretot tenen tots els recursos que té a l?abast ERC com a partit.

Mentre que els som crítics tenim que jugar en terreny contrari, no tenim cap ?repartidora? que ens avali, no tenim els mitjans de premsa afins, i no tenim els recursos del nostre partit a la nostra disposició i normalment a ningú li agrada els que critiquen als que son el representants del teu partit. I per si no faltava encara més dificultats, els crítics anem per separat presentant dues estratègies diferentes a l?oficial. El Reagrupament presenta una esmena a la totalitat amb la seva ponència i Esquerra Independentista no la presenta esmena a la totalitat, només esmenes parcials amb les seves aportacions. Com deia Cesar "Divide et impera"

Au vinga!

¿A què collons estem jugant?

Anem tots junts per forçar a un congrés extraordinari d?ERC Ja, abans que sigui massa tard!

Què a mi i a molts altres militants, ens costa moltes hores, diners i sobretot il·lusions!.

Perdoneu Uriel i tots els companys d’Esquerra Independentista, per aquest munt de dubtes, però jo em pregunto, no seria molt més lògic i intel·ligent reunir esforços entre els crítics per tal de fer front a tot l?aparell del Partit, un aparell què esta comandat amb mà de ferro per en Vendrell a les ordres de Joan Puigcercós. Ja s?ha vist el que va passar amb el darrer Consell Nacional, a on el resultat fou similar al que només pasaven en els partits comunistes ( Mireu la crònica que feina la Ruth Carandell , què malgrat que ella era part interessada, la votació fou tal es diu).

Mentre què la que presentarà EI, no se quins militants d?ERC la han redactat i consensuat. A més a més son esmenes parcials a la ponència oficial i per tant només que algunes siguin incloses

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *