Llàstima que som catalans, oi Sr. Montilla?

Més clar l?aigua, en l?Avui hi ha aquesta noticia sobre unes declaracions del Sr. Montilla  en la sisena trobada anual d?estiu a Vilopriu organitzada per l?associació Nou Cicle, pròxima al PSC. El ?nostre? (?) president pensa que la raó de què l?Estat Espanyol no ha invertit prou a Catalunya és perquè segons ell hem estat  ?més obsessionats pel debat sobre la identitat que no pas pel debat sobre el país real?.

L?editorial de l?Avui respon a aquesta afirmació amb ?És la Identitat, president?, una editorial molt correcte, però a la vegada responent-li què està caient amb la trampa que els partits nacionalistes espanyols i ara també els Lerrouxistes post-moderns estan promovent des de fa molt de temps: La culpa no la té Madrid, la culpa la tenim nosaltres per ser massa reivindicatius amb la nostra identitat.

M?agradaria per la meva part fer-li algunes preguntes al Sr. Montilla…

(continua)

  

 

Pregunta: Vostè realment creu que seria President de la Generalitat amb unes competències exclusives amb l?educació, amb la salut, amb la policia…etc sinó s?hagués produït una reivindicació identitaria?

La meva resposta: Dons No, vostè seria com a màxim el virrei o el delegat del govern de l?Estat Espanyol. La seva única funció seria controlar que els súbdits no és revoltessin. La política educativa, la salut, la policia…etc seria exclusivament competències de l?Estat Espanyol, tal com era abans de què les nacions catalanes, basques i gallegues forcessin què el model totalment Espanyol franquista és descentralitzes administrativament i políticament, malgrat tot insuficientment, amb el anomenat Estat de les autonomies.

Pregunta: Vostè no creu què més que el debat identitari, el que ha passat és que l?Estat Espanyol no ha invertit els diners què correspondrien amb els impostos que a Catalunya s?ha recaptat.

La meva resposta: Dons Si, la inversió de l?Estat Espanyol té un concepte d?Estat centralitzat a on les inversions son prioritàries a l?interès del la capital o metròpoli. Només si sobre diners o és un cas extrem d?urgència, és inverteix a les províncies o millor dit a les colònies.

Pregunta: Vostè no creu què si els diners dels impostos fos recaptat i administrat aquí, seria molt més fàcil poder-los invertir per millorar els serveis i les infrastructures.

La meva resposta: Dons Si, si no tens els diners a les teves mans no pots decidir quina és la inversió més adient o urgent a fer, però sobretot no pots planificar a anys vista perquè sempre estàs supeditat a que el govern de l?Estat (Madrid) decideixi. I malgrat que els diners recaptats han vingut dels teus ciutadans, no pots fer rés per a exigir què els tornin en forma de inversions, fins i tot amb tota la raó del mon. Ells sempre tenen la darrera paraula ja què tenen els diners.

Pregunta: Vostè creu què no podem recaptar i administrar els diners dels nostres impostos perquè és culpa del debat identitari què hem tingut fins ara?

La meva resposta: Dons No, tot és una qüestió de model d?Estat. El model centralista vers el model federal. Els americans i els alemanys son estats federals a on cada estat recapte els impostos i després envien, si en sobre o per les competències federals, els diners al Estat federal. En canvi els francesos tenen un model centralista, a on l?Estat francès a Paris, recapta tots els impostos i després els distribueix per les regions. Ni els americans, els alemanys i el francesos tenen cap dubte de la seva identitat. No té rés a veure amb la Identitat.

Pregunta: Vostè creu què si els bascos, al contrari dels catalans, tenen inversions suficients per mantenir i millorar les seves infraestructures és degut a què no tenen cap debat identitari?

La meva Resposta:Dons No, els bascos tenen el debat identitari molt més reivindicatiu, amb violència inclosa,  que a nosaltres i malgrat tot tenen un inversions en infraestructures a l?alçada de les necessitats de la seva economia, perquè ells tenen diners i inverteixen els diners segons el què recapten dels impostos. Com més inverteixen, més diners recaptaran.

Pregunta: Vostè creu què si deixéssim el debat identitari i ens abrandéssim al espanyolisme, obtindríem més inversions de l?Estat Espanyol?

La meva resposta: Dons No, miri en aquest estudi de Ramon Tremosa quina és la inversió que reben el País Valencià i les Illes malgrat que en aquestes autonomies, sempre ha governat partits que no han ?malgastat? el temps en debats identitari.

Pregunta: Vostè creu què la inversió de l?Estat Espanyol a Catalunya a millorat gràcies a què des de fa 4 anys governa a la Generalitat un president d?un partit que no nacionalista i per tant no hi ha el debat identitari?

La meva resposta: Dons No, si mira els gràfics publicant en l?Avui de fa uns dies, la inversió a Catalunya ha estat sempre baixa independent si havia debat identitari o no, fins i tot és pot veure que just quan el seu partit va començar a governar a Catalunya i a Espanya és quan la inversió de l?Estat Espanyol ha estat més baixa.

Però no és preocupi Sr. Montilla, jo l?entenc perfectament, el què vostè volia dir, és què seria molt més fàcil per vostè poder obtenir favors de l?Estat Espanyols si no fóssim catalans!. Oi Sr. Montilla?

És igual què com va dir un destacat franquista espanyol després de visitar Catalunya quan li van preguntar que li havia semblat Catalunya: ?Muy bonita, lástima de los Catalanes!?

El que jo em pregunto, igual que el company Jordi Carbonell en el seu darrer post, qué collons hi fa ERC governant i recolzant amb una persona així!.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *