Si un dia ERC no va “més lluny” en la lluita per la independència, algú “s’haurà d’inventar'” quelcom que lideri aquest procés.

En Joan Carretero ha estat convidat en l?Universitat Catalana d?Estiu a on ha explicat la seva opinió sobre el futur dels països catalans i col.lateralment els periodistes han preguntant pel que fa de la situació actual d?ERC.

La presencia de Joan Carretro ha creat molta expectació, ha tingut la major assistència de públic de totes les conferencies programades, unes 150 persones.

Ha dit moltes coses interessants segons les que he llegit en els medis de comunicació accessibles per Internet, l?única que per a mi no té cap interès és la que he ficat en títol.

Perquè?, dons perquè és una obvietat?.

(continua)

Joan Carretero ha dit textualment segons la noticia de l?Avui en paper:

?tot i que ens estimem molt Esquerra, si algun dia no fos l’eina adequada, estic convençut que els patriotes que volen anar més enllà s’organitzaran per crear una nova eina política per fer progressar aquestes idees".?

Totalment d?acord, només faltaria que això no succeeixi, perquè si no fos així, a les hores vol dir que el independentisme a Catalunya és mort.

Com sempre passa, des de els mitjans ?amics? al govern tripartit actual, s?ha creat artificiosament el titular, un titular que fora de context i canviant alguns paraules pot donar entendre que Joan Carretero vol crear un partit nou, si no aconsegueix l?objectiu de canviar l?estratègia actual d?ERC.

Per exemple, el titular del diari Avui diu:

Carretero augura que es crearà un nou partit si ERC no modifica l’estratègia

El de Vilaweb.cat és similar al de l?Avui:

Joan Carretero creu que apareixerà un nou partit si Esquerra no canvia

En canvi El Periodico diu:

Carretero advoca per un nou partit si ERC "no fos una eina adequada" per a Catalunya

Es clar què d?augurar o creure a advocar hi una diferencia semàntica important. Els primers dos verbs diuen l?obvietat que abans he esmentat: Si un partit independentista deixa d?esser independentista, a les hores en sortirà un altre que recollirà aquesta reivindicació què per cert cada vegada té més adeptes.

En canvi el verb advocar que escriu El Periodico dona entendre que Carretero ?parlar en favor d’algú o d’alguna cosa? segons la definició del Gran Diccionari de la llengua Catalana, , es a dir , que parla per a crear un nou partit. Això és falç, però en canvi amb aquest titular, l?executiva d?ERC, que fins ara era orfe de munició contra Reagrupament.Cat, té un argument per a atacar, tal com ja ho ha fet en Joan Puigcercós i sobretot en Francesc Vendrell.

I no només serveix perquè els adversaris del Reagrupament.Cat tinguin munició per atacar-nos, sinó que companys militants i simpatitzants d?ERC siguin intoxicats creant dubtes i en alguns casos critiques tal com el company militant d?ERC Jordi Carbonell ha escrit en el seu bloc d?ahir. Unes critiques vàlides i comprensibles si realment fos el cas.

Però en canvi, aquest mateix titular també serveix per què molts independentistes no militants en cap partit, desenganyats amb l?actitud regionalista dels darrers anys de CiU i sobretot desenganyats darrerament amb la satel.lització al PSC-PSOE d?ERC, advoquin per la creació d?un partit que els representés. A tall d?exemple aquest bloc del company Elies115.

Per cert, una de els coses que ha dit en Joan Carretero i que només alguns diaris online han recollit com a titular, és proposar la internacionalització de la nostra demanda d?independència. Segons la transcripció de les seves paraules en Joan Carretero ha dit què això és ?el que fan tots els països del món que volen iniciar un procés d’independència: anar a explicar-ho a la comunitat internacional, a la UEUE, a l’ONU i fins i tot als Estats Units, perquè el món és així?. També ha instat a la societat catalana a reclamar als organismes occidentals internacionals que fixin les condicions per a la celebració d’un referèndum d’autodeterminació com s’ha fet amb d’altres nacions sense Estat. Aquestes declaracions de Joan Carretero son un apunt que ens pot servir per desenvolupar el Projecte pel Referèndum d’Autodeterminació que aniré exposant en el bloc.

Per acabar, com ja vaig avisar en el bloc La meva primera impressió de l’acte de RCat a l’Auditori, en Joan Carretero i la gent que lidera el Reagrupament.Cat, estaran sotmesos a un intent de desprestigi gràcies al poder mediàtic que tenen la premsa ?amiga? del Tripartit.

Ja veig què ha començat!.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *