Quatre trucs per a personalitzar la plantilla de mesvilaweb.cat: Com afegir estadistiques al bloc

El company blocaire Jordi Carbonell em demana com es pot afegir uns sistema d?estadístiques al bloc de mesvilaweb.cat, a part del que el sistema et dona per defecte.

Hi ha varis sistemes per a poder controlar i després visualitzar les estadístiques del teu bloc. En aquest blog Top 14 Free Web Statistics Tools podeu trobar un anàlisis dels principals 15 (està actualitzat) sistemes d?estadístiques què es poden fer servir per controlar els accessos al nostre bloc. Podeu fer servir el que més us agradi, menys el primer que surt a la llista: AWStats, què malgrat què és un dels millors i no necessita afegir cap codi o script dins del bloc, només és pot fer servir si el webmaster de mesvilaweb.cat el instala en el servidor. Per cert podria ser molt bona solució per a tots els usuaris de blocs de mesvilaweb.cat, malgrat que implicaria un augment del cost de la tarifa que ja paguem, però sempre podria ser un cost addicional voluntari.

Però en Jordi em demana pel Google Analytics, i què a més a més és el que jo també faig servir.

Comencem explicant com es pot instal.lar el sistema de control estadístic Google Analytics en el nostre bloc…

(continua) 

També si fas servir el sistema AdSense de Google per a visualitzar anuncis en el teu bloc, el més recomanable és fer servir el Google Analytics.

Per poder instal.lar-lo s?ha de seguir els següents passos que he traduït al català de l?ajuda en el Google Analytics:

Crear una compte en Google Analytics:

1. Visita http://www.google.com/analytics

2. Introdueix l’adreça de correu electrònic i la contrasenya del seu compte de Google i faci clic a Entrar. Si no disposa d’un compte de Google, faci clic en Registri’s ara per a crear una.

3. Faci clic en Registri’s

4. Introdueixi la URL del seu lloc web. Asseguri’s de seleccionar http:// o https:// de la llista desplegable. Introdueixi un alies per a aquest compte en el camp Nom de compte i faci clic a Continuar

5. Introdueixi la seva informació de contacte i faci clic a Continuar.

6. Llegeixi els Termes d’ús de Google Analytics. Si els accepta, seleccioni la casella que indica Sí i faci clic a Crear un compte nou per a continuar.

Apareixerà la pàgina instruccions que conté el codi de seguiment què hauràs d?enganxar en el bloc. El Google Analytics té moltes possibilitats perquè esta pensat perquè funcioni amb qualsevol tipus de web amb moltes pagines i seccions. Per això en l?ajuda et recomana que fiquis el codi en totes les pagines o seccions que tens definits en la teva web que vols controlar.

Però en el nostre cas, el bloc és com un web amb una sola pagina que esta formatejada amb la plantilla que tenim definida. Cada vegada que cridem un altre pagina del bloc o a un altre post del mateix bloc o per a veure els comentaris?etc, es torna a llegir la plantilla del bloc i es publica com si fos una sola pagina web. Per tant només hem de afegir el codi o script de seguiment que ens dona Google Analytics al final de la nostre plantilla.

Aquest codi o script, s?ha de afegir en la plantilla immediatament abans de l’etiqueta </body> aquesta etiqueta és sempre en les línies finals de la plantilla. Potser que no funcioni o calculi malament les visites si no ho fiquem així.

Exemple en la plantilla de mesvilaweb.cat

<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript"></script>

<script type="text/javascript">

_uacct = "UA-xxxx-x";

urchinTracker();

</script>

</body><!– És la penúltima línia de codi de la plantilla ->

</html> <!– És la darrera línia de codi de la plantilla ->

Hauràs de substituir la cadena "xxxx-x" de l’exemple anterior pel seu numero de compte de Google Analytics.

Com us podreu imaginar, només podrem ficar control estadístics en el bloc si fem servir la plantilla configurable que ens proporciona mesvilaweb.cat. Sinó, hauríem de ficar-ho en cada bloc que escrivim amb l?opció d?escriure codi Html què ens proporciona l?editor estàndard de mesvilaweb.cat, tal com podeu veure en la imatge següent :

i no estic segur que si funcionés els valors que et donés fossin correctes.

Espero que us serveixi.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *