Nou look pel meu bloc

Després de veure com alguns del companys bolcaries que normalment llegeixo que han canviat el look del seus blocs, he decidit canviar l’aparença del meu bloc.

No ha estat fàcil, però aquí teniu els resultats.

(continua)

.

No ha estat fàcil, sort he tingut de què tinc encara alguns coneixements de programació html, gràcies a què vaig escriure i publicar en els inicis de l?era d?Internet, pel Nadal del 96 i Gener del 97, la meva primera web i que fa poc vaig redescobrir que encara estava en línia, tal com vaig escriure en el bloc:He trobat la meva primera pàgina web viva que vaig fer fa 10 anys gràcies a Google!

Més tard en la febre de d?empreses "punt.com" vaig definir, escriure i publicar un parell de webs,per veure si tenia sort i em feia ric. L?únic que vaig treure de tot allò, és que ara amb aquells coneixements de programació, he pogut canviar el look del meu bloc.

La plantilla que et dona mesvilaweb.cat per tal de què la modifiquis al teu gust, està escrita expressament perquè no sigui fàcil modificar-la:

  • No hi ha pràcticament cap comentari explicant que fa cadascuna de les funcions o classes d’estils

  • La nomenclatura emprada per les variables esta mig en anglès mig en català, sense que segueixi cap norma

  • La estructura i la posició de les classes d’estils no segueixen cap ordre lògic.

  • No hi ha cap ajuda a on s’expliqui que fa i com es pot manipular la plantilla correctament.

  • No hi ha cap mecanisme per a incorporar imatges que no sigui el de prepublicar un post amb la imatge que vols i després en el viso de previsualització pots veure en quin lloc i amb quin nom el servidor de mésvilawebmésvilaweb la ha endreçat.

En resum, sembla que no hi hagi la voluntat de que els usuaris és pugui personalitzar la seva web, potser és per raons comercials (serveis de maquetació per pagament) o de màrqueting (mantenir el look de Vilaweb) o tècnics (por de saturar els servidors si tots els usuaris començant a ficar scripts o per temes de seguretat).

En tot cas després de unes quantes hores de son, vet aquí el resultat.

Encara hi ha coses que no he pogut canviar i no m’agraden, però poc a poc les aniré canviant.

Espero que us agradi!.

Nota: Si teniu sindicat el bloc en alguns dels programes especifics, heu de tornar a fer-ho perquè sembla que al canviar de plantilla  l?antic RSS no funciona. Per més informació com sindicar els blocs podeu consultar en el bloc de Saul Gordillo: Una altra manera de llegir blocs

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *