Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

8 de juny de 2007
13 comentaris

Josep Lluís no malmetis el somni

Carta oberta al meu president d’ERC Josep Lluís Carod-Rovira

Josep Lluís que t’ha passat? Perquè tantes hores, tantes lluites, tants insults, tantes amenaces i cops baixos, per ara perdre’l tot?.

On és el teu somni de ser President de la Generalitat?. Ho vas dir varies ocasions, jo ho he sentit de les teves pròpies paraules en els actes que he assistit , i també en la TV3. Perquè ho has deixat córrer aquest somni? Com és que ara t’has conformat amb ser només conseller de la vicipresidència?

Josep Lluís has estat el millor president d’ERC des de Macià i Companys, ¿perquè has malbaratat el teu somni i també de molts catalans? Ho tenies pràcticament tot a favor en el 2003, ¿que t’ha passat perquè ara tinguis tot els números per sortir per la porta de darrere?…

He llegit en els últims dies en els diaris, que t’han vist moix i una mica sorprès amb els moviments interns dintre d’ERC, sobretot amb el manifest promogut per les JERC.

Josep Lluís, tu com persona intel·ligent i múrria que ets, com és que t’ha sorprès aquest malestar dins d’ERC. No et costarà molt veure la coincidència entre el què va passar fa 10 anys amb Colom-Rahola amb el qual ara t’està passant. En aquella època en Joan Puigcercós en nom de les JERC demanava un canvi d’estratègia a Colom, i ara en Uriel Bertran i Pere Aragonès fan el mateix en nom de les JERC.

En aquell moment tu, Josep Lluís eres el cap visible de l’oposició a la política de Colom, i ara 10 anys més tard el teu paper és fer de Colom i Joan Carretero fa el paper que tu feies.

¿No t’en recordes que Colom va anar a parar finalment a Convergència després de crear el PI y acabar sent el delegat de l’oficina de la Generalitat al Marroc?, ¿que potser no penses que et pot passar el mateix, que hagis de marxar d’ERC per a acabar en les files del PSC-PSOE i acabar com delegat de l’Estat mira a saber on, potser a l’Alguer?

¿És possible que tants patiments soferts en els darrers anys no només tan malmet la salut sinó també la teva capacitat analítica de la situació?. És possible que fins a ara no t’adonis que la història es pot tornar a repetir?.

Josep Lluís, si us plau, encara està en les teves mans impedir que la historia es repeteixi, només fa falta que reflexionis serenament on has comès els errors, que ho reconeguis per a continuació posar el teu càrrec a la disposició dels militants. Aquests últims escullirem una nova direcció a la que segur podràs assessorar amb la teva llarga experiència per a aconseguir la nostra plena llibertat.

Encara ets jove políticament parlant i qui sap, potser així podràs recuperar la teva credibilitat per a poder arribar a complir el teu somni:

El somni de ésser el primer president honorífic de la Generalitat de la República Federal Catalana.

Josep Lluís encara hi ets a temps per rectificar el destí que ja et crida a la porta!.

Molt atentament

Manel des de l’Exili 

  1. Hola Manel. M’agrada molt el que escrius al teu bloc. Estan molt be es cartes que els fas al Carod i al Putxi, que ara es fa dir conseller de Governació Sr. Puigcercòs, però com tu ja saps aquesta carta l’hauries de fer a tota lexecutiva d’ERC, a tots els altres del clan de l’avellana, Ridau, i cia., el “guardaespatlles” Vendrell que s’entén molt be amb un tal Zaragoza del PSOE i amb l’estimat Montilla, tots dos del baix Llobregat, com ell. Quan el Puigcercòs estava a Madrid, i el Montilla, també, ja ho portaven escrit al front què farien a Catalunya, el que ara tenim, un gestor de president de la Generalitat, amb una Esquerra que només els hi queda el nom, perquè la seva política no te res d’esquerra, i de Republicana, encara menys. Però, per a mi encara te mes culpa el Puigcercòs, que era la gran esperança blanca de molta gent com jo que vaig ser militant, i els votava, i ara ni soc militant ni els voto. Et dono les gràcies pel que escrius des de l’exili, com titules el teu bloc. De vegades t’envejo perquè ja m’agradaria poder ser fora de Catalunya, i no assabentar-me de res del que passa al nostre país, però hauria de ser encara mes lluny, mes lluny…

  2. amb el títol ho dic tot, no?

    en colom va sortir per cames i va anar a ciu. en carod sortirà per potes i anirà al psoe. quin destí més tràgic per a un somiatruites!

  3. Benvolgut Company, després dels últims moviments a ERC, la dimissió-destitució- del Uriel, es fa mes evident que en Carod, no pot reconduir aquest vaixell, i crec sincerament que tampoc pot assessorar als que vinguin darrere.Ja que per dues vegades consecutives,l´hi ha tirat més el poder que el manar,l´hi ha tirat més el volgué ser que el ser,l´hi ha tirat mes la sordesa institucional, que l´escoltar a les veus internes – tot i sent l´únic partit assambleari -.

    Per tot això company, no t´hi posis pedres al ronyó,l´independentisme català necessita fer un altre pas endavant, i per això calen nous dirigents, ja que els actuals no volen incorpora´ls sinó doma´ls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!