Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

5 de juny de 2007
4 comentaris

L’engalipador, ensibornador, entabanador d’en ZP se li acaben les mentides

El senyor Rodríguez Zapatero en el primer moment va dir que faria moltes coses, tantes que va entabanar a molts dels líders catalans, des de Carod, Puigcercós, Duran, Mas i fins i tot Maragall que és del seu propi partit.

Rodríguez Zapatero va prometre moltes coses i com sempre passa, el temps no perdona i ara el resultat és que el ZP pràcticament no ha complert cap de les seves promeses… 

Però quan ZP ha volgut fer el mateix al País Basc, primer amb el PNB i amb el seu Lehendakari Juan Jose Ibarretxe no ho ha tingut fàcil. Per desgràcia per a ZP, els del PNB saben des de fa molt temps que amb els espanyols siguin socialistes o conservadors, no es pot fiar ni un pèl i no es deixen entabanar fàcilment. Per això el PNB va presentar la "PROPUESTA DEL GOBIERNO VASCO PARA LA CONVIVENCIA EN EUSKADI." o també conegut com el "Pla Ibarretxe" per a veure realment quines eren les intencions de ZP.

Ràpidament va quedar clar que no hi ha havia rés a pelar. Per aquest motiu ZP no podia engalipar-los perquè s’havia vist que no podria oferir-los rés tangible.

En canvi dintre de l’entorn d’ETA, inicialment potser a causa del cansament dintre del món abertzale, de la debilitat dels comandos d’ETA , o perquè no, per afinitats polítiques, ja que tots ells es denominen socialistes, en ZP els va entabanar en un procés de pau.

Però en tot procés de pau, ha d’haver negociacions i negociar vol dir que has d’oferir quelcom a l’altre a canvi que també et doni quelcom semblant d’important al que tu li ofereixes. ETA va fer el pas primer de la treva, però el ZP no ha ofert rés tangible: ni l’acostament dels presos a Euskadi tal com mana la llei, ni ha retirat la pressió policial i judicial al món abertzale, ni ha retirat la antidemocràtica llei de partits del PP, ni ha legalitzat Batasuna…, no ha donant cap signe de voler oferir rés tangible a ETA, que recordem es organització que usa l’arma del terror com una eina política.

Aquí és on un engalipador pot tenir problemes, una cosa és entabanar a unes persones que no accepten jugar amb la vida de les persones per aconseguir els seus objectius polítics, i un altre és jugar amb qui les vides de les persones és un mitjà més per a aconseguir les seves fites polítiques. Intentat entabanar a uns assassins que no estan penedits del que han fet, demostra ser molt inconscient i irresponsable.

Fins i tot pot ser molt perillós, perquè l’engany crea un rancor i ira de l’enganyat contra l’entabanador. Això pot donar encara més arguments a l’entorn d’ETA per a continuar amb la lògica del terror. Si realment ZP no tenia cap intenció de negociar, perquè tot aquest procés?, per qüestions electorals?, per a afeblir encara més l’ETA…, perquè?

Finalment, com sempre el temps posa cadascun en el seu lloc i el senyor Rodríguez Zapatero potser què passarà a la història com un dels entabanador, ensibornador i engalipadors que va passar sense pena ni glòria durant 4 anys com a president del govern Espanyol.

Al ZP se li acaben les mentides i de la mateixa manera que el PP va perdre per dir mentides, el PSOE potser que també les perdi pel mateix motiu.

  1. …pocs dies després del seu nomenament va dir que a final d’aquell any les matricules del cotxes durien distintiu autonòmic. Doncs no, no això tan fàcil, a cumplit.

  2. Una bona anàlisi, Manel! Encara que jo crec que en Zapatero estava disposat a cedir en aspectes importants, però, ostres tu! l’oposició del PP ha estat tant i tant ferotge! I al PP aquesta estratègia (que jo crec que és sincera) els està donant molts rèdits polítics (només hem de veure els resultats a "la capital del Reino"). El que està en joc és molt important: una Espanya com la que hem conegut fins ara? o, un divorci de mutu acord de les diferents nacions que cohabiten a l’Estat espanyol?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!