Orígens 99,9%

Estic passant una setmana a Barcelona per assistir en un curs internacional per la feina i en el curs m’he trobat tot ple de estrangers de tot el mon, de la Xina, de Estats units, i d’Europa. Tots han aprofitat per quedar-se el divendres i del dissabte per conèixer la nostra capital.

Un company de la meva empresa, que és Holandès però viu com jo a Alemanya va quedar meravellat de la visita que varem fer per el Barri Gòtic i el Born. Ell volia menjar tapes i en comptes de portar al típic bar de "tapas" espanyoles o basques, el vaig sorprendre i després d’ensenyar-li el Fossar de les Moreres varem anar al restaurant Orígens 99.9%.

Aquest restaurant, no és un restaurant d’autor, és més aviat un local per turistes però amb la particularitat que tots els plats son com tapes típiques catalanes. El menú es com una revista a on expliquen el orígens dels plats de la carta, una carta plena de fotos amb el text explicatiu de l’origen del plat, dels seus ingredients i en alguns fins i tot la recepta, tot en català amb la traducció després en castellà i angles. Cada numero de la revista del menú, esta dedicada a una comarca, aquesta setmana era dedicada al Baix Empordà i per aquest motiu, és podia trobar algunes tapes de menjars d’aquesta comarca. 

Sempre que vinc a Barcelona amb un estranger, sempre vaig aquest restaurant a on queda sorpres del que jo anomenaria les tapes catalanes, tots quedem meravellats de la quantitat de sabors diferents i  de tant bons que son, malgrat que son plats precuinats.

Crec que per l’originalitat del restaurant, així com pels bon records que tinc d’ell, he volgut fer aquest bloc de reconeixement a la idea del restaurant i a la seva promoció del la cultura gastronòmica catalana als estrangers.

En la web he vist que es pot fer franquícies, espero que un dia algú vingui per Alemanya per crear nous Orígens 99,9%. Estic segur que triomfaria sense cap mena de dubte. En la meva petita ciutat Karlsruhe, hi ha un Lizaran (altre franquícia que malgrat que els seus propietaris son de Sitges, tot es una copia de la cuina basca, barrejada amb alguna paella) . malgrat tot , els cap de setmana sempre esta ple, hivern i estiu. Perquè no un Orígens 99,9%?.

Gràcies per fer-me passar uns moments tant bons. ara ja puc tornar cap a Alemanya amb els sabors de casa.

Afegeix un comentari