Resultats esperançadors envers la lluita contra el Càncer de fetge

El catalans a voltes ens manca una mica d’orgull, com ja he dit en algun dels meus blocs, es natural per la nostra historia recent, però no es del tot justificat quan veiem que tenim un bon nivell de recerca en biomedicina i sobretot en estudis clínics.

El Hospital Clínic de Barcelona es un dels millors exemples que tenim i avui mateix, he vist aquest article a on es parla de un estudi clínic fet per un grup de científics catalans del Clínic a on han demostrat que un nou tipus de medicament el Nexavar es significativament efectiu contra el Càncer del fetge.

El grup de investigadors dirigits conjuntament pel Dr. Jordi Bruix i el Dr.Josep M. Llovet han estudiat amb un ampli grup de malalts l’efectivitat envers el Hepatocelular Carcinoma (HCC) mitjan la tècnica del doble placebo. Segons el Dr. Jordi Bruix "The observed superiority in overall survival for Nexavar-treated patients over patients receiving placebo demonstrates the efficacy of Nexavar in advanced primary liver cancer.".

El Dr. Josep M. Llovet afegeix que " These results point to new potential treatment options for those patients suffering from this devastating disease."

El Nexavar es una medicament ja aprovat pel us contra el Càncer de ronyó per prop de 50 països, incloent la Unió Europea. Actualment s’esta estudiant si també es efectiu per altres tipus Càncer com el melanona, el de mama i cert tipus de càncer de pulmó. Es molt possible que a finals d’aquest any el Nexavar sigui aprovat a la Unió Europea i als EEUU per el Càncer de fetge apart del de ronyó.

Es tracta de un nou tipus de medicament de us oral que actua inhibint diferents tipus de l’enzim Quinasa. Els diferents tipus de Quinasa son crucials per el creixement cel.lular i la senyalització cel.lular.

Unes de les característiques del Càncer, es el creixement sense control de les cèl·lules junt amb la proliferació d’arteries per l’aportació d’aliment i oxigen a les cèl·lules de tipús cancerós.

El Nexavar es efectiu contra el càncer perquè inhibeix el funcionament de les múltiples quinasas que intervenen en el creixement de les cèl·lules i també impedeix la sortida de les senyals que aquestes cèl·lules de tipús cancerós envien al sistema vascular per tal de que s’incrementi les arteries per l’aportació de l’aliment i oxigen necessari pel creixement (angiogenesis).

Com es pot deduir, aquesta medicina permet poder parar el creixement i en alguns casos disminuir molts tipus de Càncer, malgrat que no el destrueix. Junt amb la combinació d’altres tractaments pot ser un medicament amb molt de potencial en la lluita contra el Càncer.

Per altre costat, també es pot deduir que aquesta inhibició pot provocar efectes secundaris i per això només es recomanable sota l’estricta supervisió del oncòleg.

Per més informació podeu lleguir l’article en anglès en l’arxiu adjunt i tambè en aquest enllaç especific per aquest tipus de medicament:

http://www.nexavar.com

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *