Portabella alcaldable per Barcelona (?)

En el bloc d’en Carles Macian hi ha un article en que desglossà molt detalladament les possibilitats dels candidats per lluitar en l’alcaldia de Barcelona. A part dels candidats de CiU i del PSC-PSOE, en Carles hi afegeix en Jordi Portabella d’ERC.

Per l’altre cantó tenim en Marc Belzunces en el seu dinàmic i sempre actiu bloc De l’Holocè estant a on quasi cada dia treu un vídeo demanant la dimissió de Portabella degut la gestió com responsable dels carrils bicis a Barcelona.

Com es possible que hagi tanta diferencia de criteris entre aquest dos blocaires?

No es pas la primera vegada que en Jordi Portabella es trobi en un debat amb unes posicions tan diferents.

Recordo que en la ?revolució interna? liderats per en Carod i Puigcercós per desbancar en Colom i la Rahola dins d’ERC, van haver un grup de dirigents que es varen mantenir al marge i no varen prendre partit fins que la fugida d’en Colom.

Un d’aquest fou en Jordi Portabella. Recordo que també més tard aquesta manca de suport inicial a la ?revolució interna?, es va traduir en que en el moment d’elegir el candidat per l’alcaldia de Barcelona en la federació de Barcelona es va presentar un candidat "oficial", es a dir, promocionat i recomanat per la direcció contra la candidatura d’en Portabella.

Malgrat tot, i gràcies a que ERC es un partit assembleari (no com altres partits), en Jordi va ser el més votat i per tant es va presentar com a candidat per ERC a Barcelona el 1999 i va obtenir molt bons resultats.

En Jordi Portabella, no deixa ningú indiferent, o bé es molt criticat com en el cas d’en Marc Belzunces o be es admirat con el cas de Carles Macian.

Dins a ERC també ha generat aquest tipus de debats, jo hem pregunto a que es degut aquesta diferencia de criteris? Potser perquè en Jordi Portabella sempre a anat com independent tan a fora com a dins d’ERC, jo mai li he vist que en els debats ideològics de cap mena ni tampoc en les manifestacions organitzades per ERC. Ell sempre s’ha mantingut al marge de tot el que no sigui la política del dia a dia barcelonina.

La veritat es que a 1.200km a Karlsruhe es fa difícil poder valorar amb més detall aquest debat i per això hem reservo de fer cap pronòstic de quin serà el suport que rebrà el meu company de partit i d’estudis en les votacions per ser alcalde de la capital de Catalunya.

En tot cas espero de tot cor que en Carles tingui mes sort que en Marc.

Nota: Perdona Marc, però hem costa molt de creure que en Jordi Portabella no estigui fent quelcom per els carrils bicis. Penso jo, que potser més un problema estructural de la nostre societat que encara deprecia molt als que van en bici en contra dels que van en moto o en cotxe. Tinc la teoria que a diferencia dels Alemanys, a Catalunya es pensa que qui van en bici es perquè no es pot pagar una moto o perquè es un boig de l?esport. A Karlsruhe, a on treballo fins i tot alguns caps van en bici i no ho fan perquè no poden pagar la benzina del seu Porche o Mercedes, o fan perquè creuen en el medi ambient i volen gaudir del camí.

 Es molt probable que en Jordi tingui poc marge de maniobra si els urbans no fan respectar els carrils bicis o be els operaris no fan be la feina en marcar els carrils bicis o sobretot si no vol perdre molt de vots quedant com un defensor dels pobres que no poden comprar una moto o el que son uns bojos del esport.

 

Afegeix un comentari