Mori Mas visca Carod / Mori Carod visca Mas

La dicotomia Dreta-Esquerra envers Catalanistes-Espanyolistes

La dicotomia que s’està creant a casa nostre entre Dreta-Esquerra envers la dicotomia que abans havia entre Catalanistes-Espanyolistes es un mal negoci per la lluita per la nostre sobirania.

    • Desvia el debat donant molta més importància a la gestió que en lluitar pel nostre sobiranisme. Conseqüència: Recula els esforços per defensar el Catalanisme i la creació d’un estat propi passa a segon terme. Exemples: Els símbols catalanistes o de lluita per la sobirania son relegats en nom de l’estabilitat del govern

    • Dona peu a que opcions espanyolistes en nom de l’eficàcia a participar en el govern de les nostres institucions. Conseqüència: Els espanyolistes que si que ho tenen clar i fan tot el possible per l’espanyolització de les institucions. Exemples: Espanyolització de TV3 i CatRadio.

    • Confrontació entre catalanistes retro-alimentant el autoodi entre catalans: Conseqüència: Divisió entre germans que pot provocar que la prioritat envers el sobiranisme passi a segon terme quan es te l’oportunitat de fer mal al altre germà. Exemples: El odi i rancor entre CiU i ERC.

    • Imatge de divisió del Catalanisme envers a Espanya. Conseqüència: Provocar un augment dels atacs envers la nostra nació aprofitant la debilitat mostrada. Exemples: La tercera llengua del Castellà i la proposta de retardar el desplegament del finançament que diu l’Estatut

    • Imatge de divisió del Catalanisme envers a la nova i vella immigració. Conseqüències: Perduda del interès de integrar-se al catalanisme però augment de interès per integrar-se al espanyolisme, ja que aquest darrer si que es mostre fort i cohesionat.Exemples: Només cal anar pel metro per Barcelona per veure el poc interès per parlar Català.

Si aquesta divisió continua o s’accentua es pot donar el cas de que Catalunya en un futur no gaire lluny (10 a 15 anys) es torni com al País Valencià o en les Illes, a on es vota per nomes interès econòmic i de relacions de poder envers Madrid. El tema nacional no importa, mes aviat fa nosa.

Per que això no passi s’ha de demanar que els partits catalanistes sobiranistes deixin de atacar-se quan es parla de temes sobiranistes i de defensa de la nostre identitat.

Deixar la política catalana només que girin en el nus de Esquerra-Dreta pot arribar donar situacions gens bones per Catalunya , situacions que ja tenim experiències històriques, per exemple quan en la proclamació de la  república el 1931 la gent deia mori Cambó , visca Macià. Ja sabem com va acabar: en Cambó donant diners al Franco perquè guanyes la guerra i en Company assassinat . Estic segur que ni Cambó ni cap catalanista de la dreta catalana li va agradar el que va passar després amb la dictadura d’en Franco.

Espero que mai arribem a sentir a Catalunya: Mori Mas visca Carod o Mori Carod visca Mas!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *