Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

18 de desembre de 2006
2 comentaris

EL càncer de mama baixa per primer cop significativament

El percentatge dels casos més freqüents de càncer de mama han baixat un 15% des de mitjans del 2002 al final del 2003  a Estats Units, segons un recent estudi noramericà. Es la primera vegada que es detecta aquesta baixada tan significativa.

La raó, segons creuen en el estudi, es que durant aquest darrers 3 anys, milions de dones americanes han abandonat el tractament hormonal per els símptomes de la menopausa. Després d’aquest llarg estudi la conclusió es que les hormones poden incrementar significativament el risk de càncer de mama.

Aquest nou estudi, fet pels investigadors del M.D. Anderson Cancer Center in Houston i exposat el dimarts passat al San Antonio Breast Cancer Symposium, està basat en el recent informe del National Cancer Institute sobre la incidència del Cancer a Estats Units.

Els investigador voldrien ampliar el estudi amb xifres d’Europa i Canada, per poder estar mes segurs de les seves conclusions.

En tot cas, la "Epidemiology can never prove causality," diu Dr. Peter Ravdin, un dels autors del anàlisis,però a la vegada ell mateix demana a altres investigadors que donin altres raons millor que la seva.

Fa uns anys va sortir al mercat un tractament hormonal per disminuir els símptomes de la menopausa, va semblar que funcionava, però en Juliol 2002 el Women’s Health Initiative després de un llarg estudi clínic del us del medicament Prempo, fet per la farmacèutica Wyeth, va trobar que les dones que ho prenien teníen significativament mès percentatges de càncer de mama. Aquest estudi va provocar un shock a moltes dones i als seus doctors. Es creia que reemplaçar simplement les hormones que el cos havia deixat de produir durant la menopausa no portava cap risk. Després de sis mesos, les ventes de Prempo van baixar un 50%.

Mes informació en aquest link.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!