Des de l'Exili

Per una nació catalana independent, republicana i pròspera

26 de novembre de 2012
17 comentaris

Diari d’un català que serà lliure però tardaré a ser-ho una mica més

Avui som dilluns 26 de Novembre, un dia  després de les primeres eleccions plebiscitàries a Catalunya. El resultat no ha estat bo. Però  per ara sabem quina és la “puta” realitat. Sabem de veritat quants diputats independentistes hi ha al Parlament, que per sort són majoria absoluta i sabem quants no ho són. També  mirant els vots podem saber en un suposat referèndum quan podrien votar a favor i en contra d’una manera més fiable que abans.

Hem de reconèixer que havíem pecat de ser massa optimistes. Però  tampoc  podem estripar-nos els vestits. Estem més a prop que fa un any però potser menys del que semblava fa uns dies. Ara toca tancar les dents i treballar de valent.

Per l’altre costat, he decidit no continuar escrivint el diari. No té sentit i tampoc tinc esma per continuar escrivint cada dia.

Aniré escrivint mes espaiadament sobre política i també altres coses.

Fins aviat

Endavant les atxes!!

Karlsruhe – Barcelona

  1. #no_ens_falleu !!!

    2,075.000 vots demanen un referèndum.

    Els Partits que vàrem defensar el Dret a Decidir sumen 87 escons molt més que la majoria absoluta.

    Ara Mas podrà demostrar que la seva aposta  era sincera, podrà demostrar si té fusta de capdavanter, Mas podrà demostrar que no és el “Mas de les sabates grans”, que no és el “Mas de les calces fluixes” sinó que és el Mas, Molt honorable, que es creu el que diu, i compleix el que promet en la Campanya Electoral -compliment que és el primer pas de la Regeneració democràtica que li cal a Catalunya- que es posa davant del Poble Català com els autèntics líders ho fan o ho acaben fent.

    Si Mas compleix ara, quan les coses no són pas fàcils, jo i molts com jo ens el creurem.

    Mas i Ciu han d’entendre que el futur de Catalunya, la nostra Independència, ha de ser obra d’una unió constituent que aplegui els diferents partits que han guanyat, cadascun segons les seves possibilitats, les Eleccions a les quals ell mateix els va convocar.

    Aquest és a partir d’ara el crit de batalla del Poble català lliure: “No ens falleu!”

    Partits polítics “catalans lliures” aparqueu les vostres diferències per uns moments ni que siguin llargs i no ens falleu!

    Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció

  2. Al meu entendre són uns molt bons resultats. Que no ho siguin per CiU no vol dir que no ho siguin per l’independentisme, ni que la cosa anirà més lenta. De fet ara sí que els vots de CIu els podem comptar com independentistes, aquest és el seu mandat. I diria que difícilment podia ser millor el resultat, tenint en compte el percentatge d’unionistes a CiU, el correctiu de les retallades i la dubtosa credibilitat de dir això dos mesos abans de les eleccions després d’haver-se passat dos anys amb el PP de bracet.
    Si vols liderar un procés et cal molta més credibilitat. Ara la poden demostrar.
    L’augment de votants ha seguit la proporció 2:1. Impressionant. Qui deia que la catalunya real no votava a les autonòmiques com explica ara que l’augment de votants ha anat dos terços a l’independentisme i un terç a l’unionisme.
    Aquesta proporció exigeix començar ara mateix el procés per convocar un referèndum d’independència. Els resultats són bons, però també mostren, evidentment, que caldrà plantar batalla.
    Si algú considerava que no seria així i que podia fer-se això sense conflicte, bé, al món dels barrufets potser. 
  3. si miro enrera, fa vint, quinze anys, la situació d’avui em sembla un somni. Si algú s’havia pensat que això seria bufar i fer ampolles somiava truites. Encara queda camí per fer i encara hem de veure la cara més barroera de l’espanyolisme, però el procés cap a la independència s’ha començat a encarrilar, i no serà fàcil. Vinga Manel encén les atxes.

    abraçada

    Toni

  4. Si us plau, dóna un cop d’ull a l’anàlisi electoral que fa en Vicent Parpal. Si CIU i ERC fan el que els seus votants desitgem, el camí cap a la llibertat el tenim al davant, amb els obstacles normals que tot caminador ha de vèncer. Hem d’anar amb compte amb la campanya mediàtica espanyolista, que ens presenta tots els passos que anem fent com a fracasos enlloc de victòries.
    Salut i independència!

     

  5. Ei company!
    espero que et vagin bé les coses i ja tinguis l’ull recuperat. A veure si t’animes a tornar a escriure. Les teves aportacions en aquest bloc sempre les he trobat interessants, contrastades i lúcides.
    Anima’t i fot-li a les atxes!
    Jordi 
  6. això no te remei, els castellanoparlants ja fa anys que en són més, i a sobre es reprodueixen més. N’hi ha prou en que vagin a votar, com han fet ara, per enfonsar la independència. Perdoneu, però algú ho havia de dir.
  7. I demand that this right extends also into Arabic, Tamazight, Urdu, Mandarin, Italian, French, Dutch and English, and a similar list that reflects real linguistic buy essay diversity Catalans and we are all equal.
  8. Couldn’t be written any better. Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward seo software this article to him. Pretty sure he will have a good read.
  9. Furthermore barred regarding substance abuse, but lesser insides, were: Mn FB Jerome Felton (3 games), Cleveland WR Josh Gordon (a pair of), San Francisco Les Demarcus Dobbs (one), Rams RB Isaiah Pead (a single) and Chiefs OL Rokevious Watkins (one). Suspended several games for making use of performance enhancers were: San antonio LB Bruce Irvin, E. Louis LB Jo-Lonn Dunbar, Concord WR Andre Holmes, Washington DL Jarvis Jenkins and Mn T DeMarcus Love.
  10. Atlanta Falcons Jerseys Shop – Let your young fan give their fellow football enthusiasts an outstanding show of team pride and all-out NFL fanaticism in the Nike Philadelphia Eagles Game jersey.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!