Diari d’un català a punt de ser lliure. Demà, el 12O serà un bon dia per Catalunya

Avui som dijous 11 d’Octubre del 2012,  1 mes després del #11s2012. El dia s’ha aixecat fred i gris com ahir. Estem a 8C.  Avui m’he llevat a les vuit perquè tenia hora de visita a l’oftalmòleg. He esmorzat i he escoltat una mica la tertúlia a RAC1 abans de anar-hi. Els tertulians unionistes com una tal  Leonor arriben a ser pesats. Usen la demagògia mentre interrompen els altres fent que s’assembli a les tertúlies espanyoles. Aixo s’hauria de mirar d’aturar-ho. Però a més, aquesta tertuliana era molt ignorant o senzillament tenia un rostre que se’l trepitjava. Quan el V.Sanchis li ha preguntat si creia que el català i el valencià era la mateixa llengua, la dona ha dubtat dient “no ho sé” fins que algú li ha dit que fins i tot el Diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola ho reconeix!. Llavors ha dit que si, però la qüestió és com és que inviten a la tertúlia persones tant ignorants o  amb tanta poca ètica?

Més tard després també he escoltat en diferit la tertúlia a CatRadio a on un altre unionista , el director del Mundo Alex Salmon, per fugi d’estudi mentre defensava al Ministre Wert de les declaracions que havia fet, ha dit que els llibres de text a Catalunya no parlen de la Constitució Espanyola. La reacció dels oients ha estat magnifica. Tots els que han trucat, han dit que era totalment fals aquesta afirmació, fins i tot, ha trucat un que treballa en una editorial que fan llibres de text per l’escoles i ha dit que no hi ha diferències entre els llibres que fan per Catalunya i els que fan en altres CCAA. Ja li està bé, però molt em temo que això no li treu la son.

Demà serà un bon dia. Veurem per fi quants manifestant aniran a la Plaça de Catalunya a manifestar-se a favor que Catalunya continuí dins d’Espanya. Veurem a quanta gent es refereixen els unionistes quan diuen que la majoria dels catalans no són independentistes. Ho trobo magnífic. M’agradaria que no fossin quatre gats. Voldria veure almenys uns quants milers. No em crec que no hi hagi catalans que se senten espanyols o fins i tot, catalans que se senten catalans però no volen o tenen por de separar-se d’Espanya. Si són només uns centenars, la premsa nacional com internacional no es faran ressò. Però si són uns milers llavors no podran obviar-ho. Aleshores quan la vulguin comparar amb el 11 de setembre, la diferència serà tan abismal que ningú dubtarà que la immensa majoria dels catalans no volen continuar amb Espanya.

Però a més, com apunta certes informacions d’alguns mitjans que la Falange i grups ultres espanyols aniran a la concentració. No es pot descartar que alguns cremin senyeres i mostrin banderes, signes i gestos propers a unes ideologies que donen raó al Ministre Margalló d’exteriors de (S)pain, tal com diu aquesta notícia: Margallo equipara el nacionalisme al nazisme i al marxisme. L’única cosa és que potser Margallo no pensava pas que fos el seu nacionalisme el que mostrarà a ulls del món, de quin peu calcen.

Endavant les atxes!!

Dijous 11 d’Octubre del 2012

Karlsruhe – Alemanya

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *