Diari d’un català a punt de ser lliure. Espanya fora de l’euro si Catalunya s’independitza

Avui som dilluns 8 d’Octubre del 2012,  27 dies després del #11s2012. A dos quarts de vuit ja estava dret. Mentre la dona porta el fill a l’escola, jo preparo l’esmorzar de la petita que li toca una hora més tard. Avui si que fa fred, estem a 4C però sembla que sortirà el Sol.

A les 9:50 tinc visita amb l’oftalmòleg, i mentrestant espero que arribi l’hora escolta la tertúlia de CatRadio, amb Jaume Roures, president de Mediapro; Salvador Cardús, economista i professor de Sociologia a la UAB; Joan B. Culla, professor d’Història Contemporània de la UAB, i Joan Carles Girauta, escriptor i periodista.  Ha estat interessant com els unionistes es queden sense arguments per defensar que romandrem a (S)pain i s’aferren a què la UE ens expulsaran de la Unió i de l’euro.

També he llegit com els espanyols criticaven el mural de la senyera del camp Nou i dels crits a favor de la independència, dient que això donava mala imatge al món quan ara havien d’anar junts fent pinya. Que tot això l’únic que fa és perjudicar la imatge de (S)pain fent que sigui més difícil aconseguir rebaixar la prima de risc. Renoi, em fa molta gràcia que abans del 11s2012 els importava una merda el que els catalans dèiem o ens queixaven. Semblava que no existíem i en canvi ara, que veuen que anem en serio, sembla que som molt importants per a ells. Massa tard espanyols! Sembleu igual que l’home que maltracte a la seva parella, quan aquesta li diu que el deixa, llavors després de l’estupor inicial li diu que no marxi, que passarà amb la família o els nens si marxa…etc. I tothom ja sap com acostuma acabar si la parella decideix quedar-s’hi. Quasi en tots els casos, la torna a maltractar encara amb molta més violència. Ja sabem el que ens espera els catalans si decidim continuar a (S)pain.

Avui he estat tot el mati caminant. Com que no puc conduir, he decidit anar a l’oftalmòleg a peu. Després he anat al despatx a veure el cap i els companys per dir-los que la setmana que ve ja aniré a treballar, encara que amb compte de no forçar molt la vista. Després he tornat a peu a casa. He arribat a dos quarts de dues una mica cansat. Total he fet 14 quilometres. Una bona caminada. Després de dinar, he fet una petita migdiada.

Al vespre he estat amb la canalla fent els deures i quan he començat a escriure el diari, he escoltat que el Ministre de Justícia de (S)pain ha vingut a Barcelona al Cercle d’Economia i entre les típiques amenaces i el discurs  de la por, ha deixar anar una perla: “Espanya sense Catalunya acabaria sortint de l’euro!”

He quedat sorprès d’aquesta mostra de sinceritat. Llavors m’ha vingut la imatge de la Camacho dient que Catalunya serà expulsada de l’UE i de l’euro. Renoi, el mateix Gallardón li està dient que serà (S)pain qui serà expulsat de l’UE i de l’euro!! . En canvi molts economistes de renom, diuen que la Catalunya independent pot complir més les condicions per romandre a l’euro que (S)pain.

La meva opinió és que la clau de què la independència de Catalunya sigui negociada, pacifica i ràpida serà justament això: (S)pain pot ser expulsada de l’UE i de l’euro. I si això passa fins i tot potser que l’euro també acabi desapareixent, provocant que la UE quedi sense gaire sentit.

Amb aquest perill ben real, jo crec que la UE quan vegi que la determinació dels catalans per ser un Estat és irreversible, aleshores pressionarà a (S)pain a negociar-la a canvi que Catalunya hagi d’acceptar una part del deute estatal espanyol.

Amb un (S)pain rescatada o a punt de ser-ho, haurà d’acceptar que Catalunya s’independitza a canvi de negociar rebaixar el seu deute entre un 16 o 20%. Si en canvi mira d’oprimir a la força que els catalans exercim el nostre dret d’autodeterminació, els “mercats” poden posar-se nerviosos i llavors decidir no comprar cap més deute de (S)pain. La UE en aquesta tessitura no deixarà que la resta d’economies de la zona euro també quedi afectada i segur que tallarà el crèdit a (S)pain. Llavors en uns mesos (S)pain es pot quedar-se sense diners ni per pagar la benzina dels tancs que teòricament ens volen enviar certs mitjans espanyols per oprimir la nostra llibertat.

Endavant les atxes!!

Dilluns 8 d’Octubre del 2012

Karlsruhe – Alemanya

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *