Dictamen jurídic sobre la Viabilitat del Concert Econòmic

Reagrupament Independentista ha encarregat un dictamen jurídic per analitzar la viabilitat jurídica real, dins el marc jurídic constitucional espanyol, d’obtenir la concessió d’un sistema de finançament equiparable al del País Basc o Navarra, tal i com prometen algunes forces polítiques en el seu programa electoral elaborat per a concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Aquest dictamen ha estat sotmès a la consideració del Cercle Català de Negocis que ha validat els arguments jurídics que s’hi exposen i ha certificat la inviabilitat d’un concert econòmic per a Catalunya, en el marc jurídic espanyol.

La conclusió del dictamen, és que:

1er.- L’obtenció per a Catalunya d’un concert econòmic d’aquestes característiques vulneraria la Constitució espanyola.

2on.- Si es volgués instaurar a Catalunya un sistema de finançament de concert econòmic com el del País Basc o Navarra s’hauria de procedir necessàriament a reformar la Constitució espanyola, i aquesta reforma hauria de tenir el suport d’una majoria de 2/3 parts del diputats del Congrés dels Diputats i la majoria absoluta del Senat. La reforma, per entrar en vigor, necessitaria ser posteriorment ratificada per referèndum popular si ho demanessin una desena part dels diputats o senadors.

En conclusió, Catalunya només podria aspirar a tenir el concert econòmic com a sistema de finançament, si el PSOE, el PP i la majoria dels ciutadans de l’Estat Espanyol hi estiguessin d’acord, concurrència que s’ha demostrat del tot impossible.

Atesa aquesta dada objectiva, l’únic camí per a impedir la continuació de l’espoli fiscal i econòmic de Catalunya, és que el Parlament de Catalunya declari unilateralment la independència i Catalunya es constitueixi com a Estat independent.

Reagrupament Independentista

Barcelona, 14/09/2010.

Nota: Podeu descargar el dictament a l’arxiu adjunt

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *